• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

Novosti

MOČVARNI LABORATORIJ - RADIONICA ODRŽAVANJA BICIKLA

MOČVARNI LABORATORIJ - RADIONICA ODRŽAVANJA BICIKLA

Radionica održavanja bicikla u sklopu projekta Močvarni laboratorij počinje ovaj vikend. Požuri i prijavi se! Više

: 12.09.2017.


SUICIDAL ANGELS & WARBRINGER - OTKAZAN KONCERT

Nažalost, Suicidal Angels i Warbringer koncert je otkazan. Agencija Rock the Nation touring, s kojima smo koncert potvrdili, iznenada nam je otkazala koncert zbog naknadnog uvjetovanja ekskluzivnosti od strane Metaldays festivala. Pokušali smo na sve načine uvjeriti agenciju benda da se već potvrđeni i najavljeni koncert ne može samo tako otkazati, no unatoč tome agencija je ostala pri svojoj odluci da koncert u Zagrebu otkaže. Politika kluba Močvara je da ne otkazuje koncerte, no u ovom slučaju ta odluka ne ovisi o nama. Ispričavamo se svim fanovima bendova i kluba Močvara na ovoj neugodnosti.

: 05.07.2017.


MAJICE MOČVARE U PRODAJI

MAJICE MOČVARE U PRODAJI

U prodaji su majice koje su nam dizajnirali i ilustrirali učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD). Više

: 12.06.2017.


MOČVARA I PRIČA O URK-U

USPJEŠNO ZAVRŠENA PRVA MOČVARINA CROWDFUNDING KAMPANJA – U MJESEC DANA PRIKUPLJENO PREKO 7.000 $ ZA IZDAVANJE KNJIGE O KULTNOM KLUBU!

Crowdfunding kampanja za izdavanje knjige o klubu Močvara i organizaciji URK koja ga vodi je uspješno završena. Uspjeli smo prikupiti potreban iznos, čak i nešto više od toga - 7.944 $ neophodnih za skupi tisak knjige.

Izdavanje knjige je donirala 201 osoba uglavnom iz Hrvatske, ali i iz mnogih drugih zemalja kao što su Njemačka, Austrija, S.A.D., Armenija, Slovenija, Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska....

U ovih intenzivnih mjesec dana koliko je kampanja trajala imali smo zaista ogromnu podršku sa svih strana - od starih i novih suradnika, naše mnogobrojne publike, svih medija, i naravno - marketinške agencije Brodoto koji su nas savjetovali i otkrili tajne i čari uspješnog crowdfundinga.
Naša kampanja na stranici indiegogo.com imala je više od 9.000 posjeta. Podržavatelji su svojim uplatama osigurali bogate nagrade - pored knjige s bookmarkom i single pločom od Mancea tu su i raritetna knjiga "5 godina Močvare" iz 2004. godine, veliki plakat Igora Hofbauera s motivom omota knjige, godišnji ulaz u Močvaru,...
 
Jako smo uzbuđeni zbog fantastičnih rezultata ove naše prve crowdfunding kampanje, koja će nas motivirati i za sljedeće slične projekte od kojih već sada najavljujemo izdavanje 5. albuma grupe Šumski.

Da podsjetimo - ideja ove knjige je da predstavimo specifičnost organizacije koja je u protekle 22 godine ostavila doista jak trag u kulturnom životu grada, a i šire. Iako u površnoj percepciji funkcioniramo kao glazbeni klub, Močvara i URK su puno više od toga, a ova knjiga će pokušati predstaviti taj raznolik i ponekad pomalo skriven svijet.

Na preko 400 stranica velikog formata uz sjajan omot Igora Hofbauera raspoređeno je oko 70 manjih i većih poglavlja. Predstavili smo naše dizajnere, zanimljive bendove (Jonathan Richman, The Residents, Einstürzende Neubauten, Figli Di Madre Ignota, Let 3), prostore iz daleke prošlosti koji su imali bitan utjecaj (Galerija ESCE, Kuglana), URK-ove projekte (Galerija Močvara, Human Rights Film Festival, KUM – kazalište u Močvari, Močvarni laboratorij, Začarana Močvara, Primijenjena u Močvari, Otokultivator na Visu, festivali Ponikve,...), pojedine glazbene scene (metal, elektronika, hardcore i punk), ili neke zanimljive priče (o nastanku i nestanku Močvarinih programskih knjižica, o URK-ovom klubu u Rupi, o prvoj Močvari u Runjaninovoj ulici,...). I na kraju tu su i cjeline o važnim ljudima koji nisu više s nama (Ivica Baričević Bara, Marko Čaklović, Dragan Pajić Pajo i Željko Zorica Šiš). Knjiga predstavlja rad preko 100 autora, pa tako imamo sjajne tekstove (Jura Šiftar, Feđa Vukić, Ante Perković, Marko Pogačar, ...), već klasične plakate (Igor Hofbauer, Ivan Eror, Darko Kujundžić, Tomislav Vranić,...), ali i neke novije (Željka Tkalčec, Krunoslav Nemčić Rakun, Lovro Škiljić, Benjamin Beljan Žac,..), stripove (Igor Hofbauer, Aleksandar Zograf, Helena Klakočar) te mnoge fotografije (Mladen Pobi, Ratko Mavar, Nives Milješić,...).

Iako je kampanja službeno gotova još je uvijek moguće osigurati svoj primjerak knjige na linku www.bit.ly/mochvara.

Puno hvala svima na podršci!
Vidimo se u Močvari!

: 07.06.2017.


CROWDFUNDAMO "MOČVARU I PRIČU O URK-u"

CROWDFUNDAMO

Želja nam je izdati šaroliku knjigu na 400 stranica o Močvari i URK-a uz koju dolazi i 7" ploča Mance-a. Klik na bit.ly/mochvara i pridruži nam se u crowdfunding kampanji koja će trajati od 8.5. do 8.6. 

: 08.05.2017.


MOČVARA I PRIČA O URK-U - CROWDFUNDING KAMPANJA

MOČVARA I PRIČA O URK-U - CROWDFUNDING KAMPANJA

Želja nam je izdati šaroliku knjigu na 400 stranica o Močvari i URK-u uz koju dolazi i 7" ploča Mance-a i stoga pokrećemo crowdfunding kampanju koja će trajati od 8.5. do 8.6. Pridružite nam se nam se u kampanji!
 

: 03.05.2017.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.