• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

Novosti

OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA JAVNOG NADMETANJA - REZULTATI

OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA JAVNOG NADMETANJA - REZULTATI

Na temelju Zapisnika o otvaranju i pregledu i ocjeni ponuda od 31. ožujka 2022. godine Udruženje za razvoj kulture "URK" donosi Odluku o odabiru u postupku javnog nadmetanja za predmet nabave: Izrada web aplikacije za praćenje projekta – APP.

Odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja: Five grid d.o.o., Ćirilometodska 14, Samobor, OIB: 29019067660, Com Eng data d.o.o., Miramarska 109, Zagreb, OIB: 84734150122, Tim Dobit d.o.o., Bednjanska ulica 8, Zagreb, OIB: 95648836997, a koja ponuda je ostvarila najveći broj bodova sukladno kriterijima ekonomski najpovoljnije ponude.

Zapisnik o otvaranju i pregledu i ocjeni ponuda te Odluka o odabiru se nalaze ovdje i ovdje. Hvala svima na sudjelovanju i iskazanom interesu.

: 04.04.2022.


MOČVARNA AKADEMIJA: KNJIŽEVNA RADIONICA

MOČVARNA AKADEMIJA: KNJIŽEVNA RADIONICA

Močvara organizira radionicu kreativnog pisanja proze pod vodstvom pisca Roberta Perišića. Zainteresirani se mogu prijaviti na email pr@mochvara.hr naznakom "za Književnu radionicu u Močvari" i s idućim prilozima u običnom doc (ne docx) formatu:

1. Kratki životopis s osnovnim podacima i vašom email adresom (400-800 znakova).

2. Kratko motivacijsko pismo (1.000-2.000 znakova) koje ne mora biti napisano u formalnom tonu, a iz kojeg se, poželjno, može saznati nešto o vašem odnosu prema književnosti, o osobnim razlozima za pisanje, o tome koliko i što čitate, o književnim uzorima ako ih imate, o tome kako sami procjenjujete vlastito pisanje i o tome kakvu bi knjigu željeli jednom napisati. Nije nužno odgovoriti na sva ova pitanja (više su to smjernice, da se izbjegne fraziranje), no svakako je važno da saznamo ponešto o vašim interesima, očekivanjima i motivaciji za ovu radionicu.

3. Ogledni prozni rad ili radovi u ukupnoj duljini od 3.000 znakova do 6.000 znakova s razmacima. Radovi mogu biti prethodno objavljeni ili neobjavljeni. Može biti i ulomak iz veće cjeline. Ako je posrijedi više radova (kratki prozni oblici), svejedno ih pošaljite u jednom doc dokumentu, zajedno s prilozima pod 1 i 2.
Molimo vas da prijavni dokument u doc formatu naslovite svojim imenom i prezimenom, uz dodatnu naznaku "za radionicu" (npr: "Ana Anić za radionicu".)

Radionica je besplatna, a broj mjesta je ograničen. Odabrani polaznici bit će kontaktirani.
Radionica će se održati u 3 termina (popodne/večer) u drugoj polovici travnja i početkom svibnja u Močvari.
Putem ovog poziva, u slučaju većeg broja kvalitetnih prijava, popunjavat će se mjesta i za iduće dvije radionice koje će se odvijati u 2022. godini.

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 04.04.2022.


OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA JAVNOG NADMETANJA

OBAVIJEST O PROVEDBI POSTUPKA JAVNOG NADMETANJA

Udruženje za razvoj kulture "URK" provodi javno nadmetanje za prikupljanje ponuda za izradu web aplikacije za praćenje projekta (APP) u sklopu provedbe projekta "Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena" financiranog u okviru programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Više

: 16.02.2022.


MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA I MOČVARNIH STANIŠTA

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA I MOČVARNIH STANIŠTA

Danas je jedan od naših najdražih dana!
Ove godine obilježava se 50 godina od potpisivanja Ramsarske konvencije na kojoj je 2.2.1971. godine u iranskom gradu Ramsaru proglašen Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa!

Dugo smatrana izvorom bolesti ili u najmanju ruku beskorisnom površinom, močvara je posljednjih godina napokon dobila zasluge koje ju idu — močvare su među najproduktivnijim svjetskim okruženjima, kolijevke su biološke raznolikosti i osiguravaju vodu i produktivnost o kojima bezbroj vrsta biljaka i životinja ovisi za opstanak. (izvor: Hrvatske vode)

Mi se pak s naše strane borimo da se i naša Močvara prepozna kao plodna površina i inkubator za cijeli niz ugroženih vrsta kulturno-umjetničkih aktivnosti, koje posljednjih dvadesetak godina neumorno naviru i hrane biotop, tj. vas, naše vjerne močvarne posjetitelje.

Povodom ovog jubileja odlučili smo dijeliti majice i privjeske za ključeve vašeg omiljenog kluba koje krasi ilustracija Igora Hofbauera, a njihovo nastajanje omogućio je projekt prikladnog imena Swamp up u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Privjeske i majice je moguće preuzeti besplatno do isteka zaliha u ograničenoj nakladi, vodeći se starom krilaticom "jedna osoba=jedna majica/privjesak", svakim danom između 17 i 24 sata kod naših čuvarica močvare na šanku kluba.

: 02.02.2022.


CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE "TEKST U GLAZBI"

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE

Začarana Močvara predstavlja ciklus radionica:
TEKST U GLAZBI

Nakon prve uspješno održane radionice pod nazivom "Tekst u glazbi" održane prošle godine u okviru programa Začarane Močvare i Močvarne akademije nastavljamo s drugom u nizu. Ova se kreativna radionica organizira za sve kantautore i one koji to žele postati, bilo da već imaju nekog iskustva u pisanju pjesama i stvaranju glazbe ili tek počinju. Poželjno je znati svirati neki instrument, ali nije ključno. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Pod vodstvom Orlana Tusa (Mika Male), polaznici radionice imat će priliku pisati i skladati svoje pjesme, izvesti ih pred ostalim sudionicima te poslušati konstruktivne komentare voditelja radionice, ali i ostalih polaznika radionice.
Polaznici će se također upoznati s različitim formama pjesme, stilskim figurama te s temama i načinima pisanja pjesama. Na radionici će se razgovarati i o povezanosti te različitostima pisanja poezije i teksta u glazbi.

Kako se prijaviti?
Napišite nekoliko rečenica o sebi, razlogu zašto ste se prijavili na radionicu i koja su vaša očekivanja od nje te tekst pošaljite na mail: orlantus@gmail.com.
Prijave se zaprimaju do 7.2. 
Radionica će se održati u tri termina, 13.2., 20.2. i 27.2. od 16 do 18 h.
Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.

: 20.01.2022.


ANKETA: TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

ANKETA: TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Hej! Živiš na Trnju? Močvara radi program za stanovnike Trnja! Pomogni nam, ispuni anketu, napiši svoje želje i potrebe kako bismo mogli poboljšati ponudu za naš kvart. Anketa -> bit.ly/mochvarautrnju.

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 13.01.2022.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.