• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

Novosti

MOČVARA SE UŠULJALA U MSU!

MOČVARA SE UŠULJALA U MSU!

Obratite pažnju na zanimljivu izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti, gdje su izloženi i originalni crteži iz dva naša izdanja, knjige stripova Igora Hofbauera i Jonathana Bousfielda "Grimizna laguna" i knjige stripova Igora Hofbauera "Mister Morgen", a tu je raritetni plakat otvaranja Močvare iz 1999. godine u sjajnom društvu Tomislava Gotovca pored njega! Izložba "Nastavit će se ...Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj" traje do 28. veljače i sagledava strip stvaralaštvo u europskom i međunarodnom kontekstu kao devetu umjetnost s njezinom poviješću, razvojem i antologijskim autoricama i autorima. 

: 13.12.2020.


18. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

18. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Osamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 6. do 13. prosinca 2020. S obzirom na epidemiološke okolnosti, cjelokupni program ovogodišnjeg izdanja HRFF-a održava se online, a uključuje neke od najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova te bogat popratni program na kojem će se raspravljati o gorućim ljudskopravaškim temama. Više

: 19.11.2020.


MOČVARNA FRIŽNICA

MOČVARNA FRIŽNICA

Frižnica, ili ti ga frižider-knjižnica, koncept već neko vrijeme poznat ljubiteljima hard copy literature koji dobiva svoje mjesto na terasi Močvare. Baci oko na prašnjave police s knjigama, izaberi nekoliko njih za koje smatraš da bi mogle pronaći novi dom i dođi na otvorenu razmjenu. Ostavi knjigu u Frižnici i uzmi drugu koja ti se svidi!

: 21.09.2020.


NATJEČAJ ZA OSLIKAVANJE ZIDA MOČVARE

NATJEČAJ ZA OSLIKAVANJE ZIDA MOČVARE

Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje ideje za oslikavanje jednog od vanjskih zidova Močvare! Više
: 12.09.2020.


NEVIDLJIVA MOČVARA: IMAM IDEJU!

NEVIDLJIVA MOČVARA: IMAM IDEJU!

Sljedeća avantura programa Nevidljiva Močvara je projekt "Imam ideju!" Ovog puta naša publika je naš glavni akter: svi ste pozvani prijaviti svoju ideju programa kojeg želite realizirati u Močvari, a mi vam nudimo pomoć u realizaciji, tehničku, mentalnu i sve druge oblike podrške.  Dođi u Močvaru i pokaži nam što nedostaje zagrebačkoj sceni! Ideje možete prijavljivati do 5. kolovoza ispunom (kratkog!) obrasca na ovom linku.

: 21.07.2020.


MOČVARA DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJI ONLINE PROGRAM!

MOČVARA DOBILA NAGRADU ZA NAJBOLJI ONLINE PROGRAM!

Zbog epidemije koronavirusa vaš najdraži klub Močvara zatvorio je svoja vrata 12.3.2020. kada su trebali nastupiti Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas u sklopu programa Začarana Močvara. Taj koncert je bio odgođen, ali se isti dan ipak održao u online formatu putem naše Facebook stranice. Budući da nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike, odlučili smo pokrenuti redoviti online program koji je za nas tada predstavljao izazov, ali je bio i jedini način održavanja programa.

Od 12.3. do 6.7. održali smo ukupno 67 online događaja koji su sadržavali glazbene i scenske nastupe, filmske projekcije, radionice, tribine i dječji program. Na taj način smo u ekstremnim okolnostima ipak uspjeli osigurati kontinuitet rada kluba, nastaviti suradnju s brojnim umjetnicima i publici pružiti mogućnost praćenja kvalitetnih kulturnih programa .

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) je prepoznao naš trud i na Natječaju za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020. nam je dodijelio prvu nagradu.

Htjeli bi se ovim putem još jednom zahvaliti našoj voditeljici Začarane Močvare Nini Romić i našoj suradnici Lauri Tandarić koje su bile najzaslužnije za bukiranje online programa. Naravno, hvala i svim izvođačima koji su nastupili i svima vama koji ste nas pratili!

U međuvremenu smo krenuli s "pravim" koncertima i ostalim programima, kao i ponudom kave i drugih pića na Močvarnoj terasi svaki dan od 16 sati. O nadolazećem ljetnom programu saznaj sve na linku mochvara.hr.

Sva online događanja koja su se održala i najave novih online događaja možete pogledati na ovom linku.

Plakat je napravila naša Močvarka Vanesa Matošević.

: 17.07.2020.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.