• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

Novosti

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Močvare predstavljaju tranziciju vodenog u kopneni ekosustav, s bogatom i raznolikom florom i faunom. Zato u sklopu Močvarne akademije pokrećemo aktivnost "Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" uz koju ćemo bolje upoznati svoju okolinu.

Naši susjedi iz Trnja dobit će priliku reći nam na razne načine što misle o nama i što bi trebali napraviti da budemo ugodniji habitat. Očekujte ankete i druženja!

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 09.01.2022.


MOČVARYWOOD

Močvarna akademija & KUM - Kazalište u Močvari:
MOČVARYWOOD

Voditelj: Mario Kovač
Rok za prijave: 1.1.2022.

MOČVARYWOOD će se održavati nedjeljama od 16.1. do 13.3. u trajanju od 10 do 13 h, možete se prijaviti putem maila mariokovac69@yahoo.com.
Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pozivamo vas u "MOČVARYWOOD", dramsku radionicu za sve koji se žele okušati u glumi neopterećeni eventualnim nedostatkom talenta!

MOČVARYWOOD je namijenjen SVIMA koji žele stupiti na daske koje životarenje znače. Pod vještim vodstvom kazališnog redatelja Marija Kovača polaznici/e će proći čitav niz dramskih vježbi iz različitih dramskih tehnika, a mogu se prijaviti svi koji žele, bez ikakve potrebe za ranijim iskustvom ili talentom - potrebna je samo ŽELJA, ako ne i STRAST, za glumom! Nakon uvodnih sati, u dogovoru s voditeljem radionice, polaznici će složiti vlastiti, individualni plan rada s naglaskom na aspekt glume koji žele razviti/popraviti/poboljšati (scenski pokret, glas, improvizacija...).

Mario Kovač diplomirao je 2002. godine na odsjeku Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti, a doktorirao 2015. na Filozofskom fakultetu, pod mentorstvom Sibile Petlevski, s disertacijom "Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama". Objavio je tri knjige i napisao kazališne kritike, teorijske eseje i znanstvene radove za niz hrvatskih i međunarodnih časopisa. Bio je član uredništva časopisa Kazalište od 2008. te je član Upravnog odbora Hrvatskog Centra ITI – Unesco od 2011. Kao znanstvenik posebno je zainteresiran za uključivanje osoba s invaliditetom u umjetničke aktivnosti te često drži gostujuća predavanja o srodnim temama na raznim sveučilištima. Kao umjetnik režirao je preko 80 profesionalnih kazališnih predstava u Hrvatskoj i BiH koje su proputovale svijet i osvojile mnoge nagrade na festivalima. Vrlo je aktivan i kao filmski redatelj te kao glazbenik i DJ.

Voditelj je programa "KUM - Kazalište u Močvari".

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija.

: 16.12.2021.


19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Devetnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 12. prosinca 2021. u zagrebačkim kinima Tuškanac i Kinoteka, a dio popratnog programa će se odvijati u klubu MaMa te KIC-u. Više: 23.11.2021.


CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE "TEKST U GLAZBI"

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE

U okviru Začarane Močvare i Močvarne akademije, pozivamo vas na kreativnu radionicu "Tekst u glazbi" za kantautore i one koji to žele postati!

Pod vodstvom Orlana Tusa (Mika Male), polaznici radionice imat će priliku pisati i skladati svoje pjesme, izvesti ih pred ostalim sudionicima te poslušati konstruktivne komentare voditelja radionice i komentirati pjesme ostalih polaznika. Održat će se i predavanje na temu važnosti teksta u glazbi kroz povijest hrvatske i svjetske glazbe, uz naglasak na popularnu glazbu.
Na radionicu su pozvani svi koji su zainteresirani za međuigru riječi i glazbe te koji bi htjeli produbiti spoznaje o njihovoj povezanosti.

Kako se prijaviti?
Napišite nekoliko rečenica o sebi, razlogu zašto ste se prijavili na radionicu i koja su vaša očekivanja od nje te tekst pošaljite na mail: orlantus@gmail.com.
Prijave se zaprimaju do 25.10.
Radionica će se održati u tri termina, 7.11., 14.11. i 21.11. od 16 do 18 h.
Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija

: 11.10.2021.


SUBVERSIVE FILM FESTIVAL

Bez volontera i volonterki nijedan festival ne bi protekao glatko, pa će tako i 14. izdanje Subversive Film Festivala, koji će se održati od 3. – 10. listopada, ovisiti o vašoj pomoći.

Prijave za volontiranje otvorene su do petka, 1. listopada.

14. Subversive Film Festival nudi vam niz izvrsnih događanja i aktivnosti. Uvjereni smo da ćete u svakom steći vrijedno iskustvo. Volonteri koji ispune svoje obaveze prema SFF-u stječu pravo na:

– Slobodan ulaz na sve filmske projekcije i programe
– Sve festivalske materijale
– Jedan obrok dnevno
– Vrijedno iskustvo upoznavanja i rada s gostima festivala, organizacijskim timom, partnerima i kolegama.
Ako ste zainteresirani za volontiranje na dolazećem SFF-u, trebate poslati svoj CV na mail subversive.volunteers@gmail.com. Vaša glavna koordinatorica je Nina Rašidović i za sva pitanja i dogovore možete se obratiti njoj na gore navedeni mail.

Morate imati više od 17 godina i dobro govoriti engleski. Prije početka vašeg rada potpisuje se ugovor o volontiranju. Vaše dnevno radno vrijeme je maksimalno 6 sati. Trebate biti točni, slijediti upute vaših supervizora i predano obavljati vaše dužnosti do isteka dogovorenog vremena obavljanja istih. Od vas se očekuje odgovornost, točnost i profesionalno ponašanje.
 

: 30.09.2021.


KONCERTI STRANIH BENDOVA PONOVO U MOČVARI!

KONCERTI STRANIH BENDOVA PONOVO U MOČVARI!

U ožujku prošle godine zločesti virus htio je poremetiti rad Močvarnog programa ne računajući na našu neuništivu energiju da održimo program u bilo kakvim uvjetima. Tada smo probili led s online programom i kasnije s programom koji se održavao u klubu ili na terasi kluba, ovisno o tadašnjim mjerama Stožera. U zadnjih godinu i pol dana održali smo preko 70 online događanja i preko 100 koncerata uživo u klubu ili na našoj terasi. Od stranih izvođača iz Slovenije su nas posjetili Chris Eckman, Ana Kravanja & Samo Kutin, Širom i Oholo, ugostili smo njemački kraut rock bend Embryo i francuski psihodelično hipnotički bend An Eagle in your Mind.

Močvarni booking team upalio je warp pogon koji je rezultirao time da smo u svibnju ove godine odradili čak 34 događanja i ne spuštamo gas! Zaprati nas na našoj web stranici i društvenim mrežama i saznaj što sve kuhamo.

U trenutnom warp pogonu trenutno imamo potvrđenih 17 stranih koncerata. Ovog četvrtka dolaze nam francuski avant noiseri Putan Club. U lipnju nam dolaze beogradski indie-rockeri KOIKOI s promocijom novog albuma "Pozivi u stranu" (Moonlee Records), francuski hardcore punk one man bend Octopoulpe i slovenski shoegazeri Haiku Garden. U srpnju nam iz Mađarske dolaze punk jazzeri Trottel i slovenski avant rockeri Svojat. U sklopu programa Vrelo zvuka ugostit ćemo uistinu sjajne strane izvođače. Vraća nam se ciparska grupa Monsieur Doumani koja je prije dvije godine proglašena najboljim svjetskim world music izvođačem od strane uglednog časopisa Songlines. Dolazi nam i Maria Mazzotta, talijanska pjevačica koja je dugo predvodila kultnu grupu Canzoniere Grecanico Salentino, a njen prvi samostalni album lani je na svim world music listama bio među top 10 na svijetu. Treći strani bend u sklopu Vrela zvuka je Çhâñt Élečtrónïqùe, kolektiv glazbenika iz Francuske, Engleske, Portugala, Argentine i Hrvatske koji spaja tradicijsku glazbu s elektronskom. Krajem godine dolazi nam austrijski noiseri BUG, a iduće godine brass metalci Ottone Pesante, brazilski experimental d-beat/noise rock/punk/sludge metalci Deaf Kids i Nordra, solo projekt basiste benda Daughters.

Vanjski organizatori isto ne spavaju. Los Angeles Agency nam dovodi legendarnog Trickya i A Place To Bury Strangers, Hangtime Agency moskovsku tročlanu post punk/new wave atrakciju Human Tetris, Abyssal Booking paket metal bendova Revenge & Misþyrming & Embrace Of Thorns & Ultra Silvam, a Subsonic Events & Distune Promotion post rock velikane God Is An Astronaut.

03.06.2021. PUTAN CLUB (Francuska)
17.06.2021. OCTOPOULPE (Francuska/Meksiko)
18.06.2021. HAIKU GARDEN (Slovenija)
25.06.2021. KOIKOI (Srbija)
23.07.2021. TROTTEL (Mađarska)
24.07.2021. SVOJAT (Slovenija)
27.07.2021. CHANT ELECTRONIQUE (Francuska/Velika Britanija/Portugal/Argentina)
09.08.2021. MARIA MAZZOTTA (Italija)
16.10.2021. TRICKY (Velika Britanija)
24.10.2021. BUG (Austrija)
07.11.2021. MONSIEUR DOUMANI (Cipar)
18.11.2021. HUMAN TETRIS (Rusija)
01.03.2022. OTTONE PESANTE (Italija)
03.03.2021. REVENGE (Kanada) & MISÞYRMING (Island) & EMBRACE OF THRONS (Grčka) & ULTRA SILVAM (Švedska)
24.03.2022. A PLACE TO BURY STRANGERS (SAD)
25.05.2022. GOD IS AN ASTRONAUT (Irska)
27.07.2022. DEAFKIDS (Brazil) & NORDRA (SAD)

More to come! 

: 03.06.2021.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.