• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

Novosti

SRETAN MOČVARIN 21. ROĐENDAN!

SRETAN MOČVARIN 21. ROĐENDAN!

Dragi Močvaroljupci! Na današnji dan prije 21 godinu otvorena je Močvara, vaš omiljeni klub. Očito je da nemamo nikakav plan urnebesne proslave, međutim i dalje radimo ono što nam je najbitnije - važne kulturne programe koji se za sada do ponovnog otvaranja kluba svakodnevno odvijaju online. Puno hvala svima na dosadašnjoj velikoj podršci klubu i izvođačima! Pratite i dalje naš online program na web stranici kluba, Facebooku, Instagramu i Twitteru.

: 16.04.2020.


MOČVARA SURFA I DALJE!

MOČVARA SURFA I DALJE!

Baš kao i sve ostale kulturne i zabavljačke ustanove, prostori i klubovi, i vaš najdraži klub Močvara je privremeno zatvorio svoja fizička vrata. No, vrata uma i percepcije su nam i dalje ostala otvorena putem interneta. Već prvi odgođeni koncert je zapravo održan, 12.3. su nastupili Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas, ali ne iz Močvare, već iz drugih prostora u kojima su bili. Od tada smo putem naše Facebook stranice uspjeli zadržati visok nivo održavanja online programa s još pet glazbenih i jednim kazališnim događajem (nastupili su 19.3. J.R. August, Billie Joan, 26.3. Stray Dogg, Denis Katanec, 30.3. Fire in Cairo, 31.3. Franto D. Romano, 1.4. Đutko i 2.4. Kralj Čačka, Nina Bajsić), a što uskoro spremamo pratite na Facebook stranici Močvare. Želja nam je pregrmiti ova teška vremena i dalje stvarajući bitan program za vas svaki tjedan. Koncerte, predstave i sve ostale kreacije donosit ćemo u vaše domove, jer nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike.

Kako bi naši programi u ovim okolnostima bili čim dostupniji najširem krugu ljudi, oni će biti besplatni za gledanje putem Facebooka. Ali ono ćemu se nadamo (dakle, ne žicamo :D) je da ćete podržati naš rad i izvođače simboličnim donacijama (OK, ne moraju biti isključivo simbolične, if you know what I mean, wink-wink, nudge-nudge). Naime, kao i ostalima, i nama su kompletni klupski prihodi onemogućeni do daljnjega, pa bi ovakva podrška omogućila makar privid normalnog djelovanja i nadu u brzi povratak na nova nevirtualna druženja. Sredstva možete donirati pojedinom događanju (na Facebook eventu i web stranici Močvare) ili klubu općenito (mochvara.hr/donacije), a mi ćemo vam se odužiti onako kako to pokušavamo protekla dva desetljeća: stvaranjem i ugošćavanjem najboljeg mogućeg programa!

Močvara needs you!

: 03.04.2020.


KORONA VIRUS

KORONA VIRUS

Dragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara

: 13.03.2020.


MOČVARNI LABORATORIJ: ALEKSANDAR ZOGRAF

MOČVARNI LABORATORIJ: ALEKSANDAR ZOGRAF

Još u dalekom toplom svibnju ove godine, Močvarni laboratorij je u suradnji s Udrugom bivših učenika ŠPUD-a ugostio Aleksandra Zografa na jednoj genijalnoj strip radionici. Što je sve nastalo tijekom kreativnog rada možete vidjeti u galeriji, a evo što o svemu kaže sam Zograf: "Bilo je zabavno na strip radionici u Močvari. Zapravo, mogu da kažem da sam ponovo nešto naučio, ostaje mi da se nadam da su iz tog iskustva nešto izvukli i polaznici radionice. Kako to, da onaj koji podučava razmišlja o tome šta je naučio pokušavajući da nečemu poduči druge? Eh, to je upravo srž ovakvih poduhvata, kreativnost se kreće u svim pravcima, ona ozračava svakog ko joj se približi sa trunčicom dobre volje. Mislim da sam od tih mladih ljudi naučio nešto o spontanosti i zdravom humoru, i hvala im na tome."Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf
U galeriji vam predstavljamo mlade autorice i autore: Mihaelu Spiegl, Anu Štritof, Helenu Cukor, Karla Budena, Luciju Marić, Nou Pisačića, Saru Fakin, Taru Ivančev i Vida Pavlića.

: 18.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: FAKOFBOLAN

NEVIDLJIVA MOČVARA: FAKOFBOLAN

U sklopu novog nevidljivog Močvarnog druženja imat ćeš priliku upoznati ni više ni manje nego frontmena Fakofbolan te ljude koji stoje iza cijenjenog nezavisnog izdavaštva Doomtown Records! Legendarni pulski punk pioniri 20.12. nastupaju upravo u Močvari, a ako želiš popiti pivo s njima i Doomovcima te porazgovarati o svemu što te zanima o njihovoj karijeri i pokretu kojeg podržavaju na našoj sceni, javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr. Druženje će se održati 20.12. u 18 sati — pripremi pitanja i vidimo se!

: 11.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

Iduće druženje Nevidljive Močvare koje imamo na repertoaru bit će u sklopu radionice Galerije Močvara "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa", a održati će se u subotu 13. prosinca u 17:30. Tom prilikom, gosti će nam biti Lovro Japundžić (voditelj Galerije Močvara) i Lea Vene (kustosica i organizatorica radionice "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa"). Cilj radionice, koja započinje u petak 12. prosinca, je zajedničko stvaranje Leksikona u stvarnom vremenu koji će komentirati transformacije današnjeg prirodnog/životnog okruženja, protezati će se tijekom 3 dana i bit će na engleskom jeziku. Ukoliko želiš saznati više o samoj radionici, prijašnjim i budućim radovima Galerije Močvara ili samo želiš znati više o našim gostima i njihovoj ulozi u Močvari javi nam se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 07.12.2019.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.