• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SIJEČANJ 2021.
PUSČPSN
123
457810
111314151617
181920212324
252728293031
       

Novosti

RASPISAN NATJEČAJ ZA 5. SOUND ART INKUBATOR

RASPISAN NATJEČAJ ZA 5. SOUND ART INKUBATOR

Peti po redu natječaj za Sound Art Inkubator otvoren je od 5.12.2016. do 15.2.2017. Sound Art Inkubator je produkcijska platforma Galerije Močvara posvećena realizaciji novih umjetničkih radova koji se bave zvukom. Primarno je Inkubator usmjeren mladim i neafirmiranim autorima te naročito studentima domaćih likovnih i umjetničkih akademija. Osnovni cilj Inkubatora je pružiti punu produkcijsku i prezentacijsku podršku mladim umjetnicima u realizaciji njihovih projekata. Više

: 05.12.2016.


29.11.1996. - DAN URK REPUBLIKE

29.11.1996. - DAN URK REPUBLIKE

Na današnji dan, 29. studenog, prije točno 20 godina dogodio se za nas jako važan koncert nakon kojeg su se pokrenule mnoge lijepe stvari koje traju i danas. Radilo se o koncertu simbolički nazvanom Dan noise republike (možda se još neki sjećaju tog dana koji se ultimativno slavio sve do raspada Jugoslavije). Koncert, koji je bio promocija 4 nova izdanja izdavaćke kućice Kekere Aquarium, dogodio se u Ksetu. Kekere albume su uživo promovirali Ha Det Bra, Šumski, Mance i Poljaci Ewa Braun, a nastupio je i bend Krešo koji nije imao album. Više

: 29.11.2016.


14. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

14. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Četrnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 11. prosinca u kinu Europa i MM centru Studentskog centra u Zagrebu te od 8. do 12. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Filmski program ove godine donosi 35 dokumentarnih i igranih naslova, a festival će otvoriti svježi dokumentarac istaknutog njemačkog autora Wernera. Više

: 26.11.2016.


14. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

14. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Selekcija Human Rights Film Festivala za 2016. Više
: 20.11.2016.


"MISTER MORGEN" IGORA HOFBAUERA NA INTERLIBERU

"Mister Morgen", knjiga stripova zagrebačkog autora Igora Hofbauera je dostupna na Interliberu po pristupačnoj cijeni od 96 kn na štandu suizdavača UPI2MBOOKS (6. paviljon). Pročitajte interview s Igorom u Vizkulturi.

: 09.11.2016.


PROMOCIJA STRIPA MISTER MORGEN I IZLOŻBA IGORA HOFBAUERA

PROMOCIJA STRIPA MISTER MORGEN I IZLOŻBA IGORA HOFBAUERA

U srijedu, 2. 11. u prostoru mini galerije Bravo (Petra Preradovića 34) s početkom u 17:00 otvara se izložba plakata, originalnih crteža i promocija stripa "Mister Morgen" Igora Hofbauera pod nazivom "3 DANA DOSTA HOFBAUERA".

Igor Hofbauer i njegov rad poznati su svima koji su tijekom posljednjih dvadesetak godina imali dodira sa ovdašnjom glazbenom scenom. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima i programskim knjižicama koje je ilustirao za klub Močvara. Pored toga, Igor je ilustrirao brojne omote i plakate, kako za domaće Pips, Chips & Videoclips, TBF i druge, tako i za strane bendove poput Blurt, Metz, Figli Di Madre Ignota te Jon Spencerove Heavy Trash… Posebno je zanimljivo da omot novog albuma poznatog kanadskog benda Billy Talent - "Afraid of Heights", koga je na tržište izbacio Warner Music, ilustrirao upravo Hofbauer.

Uz mnogobrojne izložbe širom svijeta, Igorovi su radovi svoje mjesto našli u "bibliji" rock plakata - knjizi "Art of Modern Rock: The Poster Explosion" Paul Grushkina i Dennisa Kinga a stripovi su mu objavljivani u mnogobrojnim europskim i svjetskim časopisima i publikacijama. Autor je i brojnih grafičkih rješenja za naslovnice knjiga te ilustracija za časopise i novinska izdanja, među kojima treba istaknuti recentnu suradnju s francuskim dnevnikom Le Monde. Ukratko, Igor Hofbauer je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora ove dekade.

Hofbauerov novi strip Mister Morgen kompilacija je trinaest priča koje su nastajale u razdoblju od deset godina. Taj niz priča u početku nije bio povezan te se tek s vremenom pokazalo da ih, osim mračne atmosfere, povezuje ambijent bezličnih predgrađa. Kao inspiracija za strip poslužile su crtice iz Igorovog života u Novom Zagrebu, Novom Beogradu i ljubljanskoj Šiški. U pričama se isprepliću sudbine raznih likova uronjenih u gradske okoliše, a naslov stripa, Mister Morgen, inspiriran je poznatim evergreenom Ive Robića s kraja 1950-ih. Naslov je odabran radi snažnog kontrasta osjećaja optimizma i bezbrižnosti koje je ta pjesma pobuđivala nekad, i današnjeg prevladavajućeg osjećaja beznađa.

Strip je u Hrvatskoj objavljen u izdanju Udruženja za razvoj kulture "URK" i kluba Močvara te izdavačke kuće UPI2M BOOKS sredinom 2016. godine dok je originalno izdanje objavljeno početkom travnja 2016. u izdanju renomirane francuske izdavačke kuće L'Association. Početkom 2017. očekuje i objavljivanje stripa za američko tržište, u izdanju izdavačke kuće Conundrum Press.

Na izložbi 3 DANA DOSTA HOFBAUERA Igor će predstaviti originalne crteže rađene za strip Mister Morgen, selekciju plakata realiziranih kroz nekoliko proteklih godina a koji su direktno povezani sa nastajanjem stripa Mister Morgen kao i sam strip. 

Facebook event

: 27.10.2016.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.