• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramČETVRTAK 11.05.2017. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 35 KN

18. ROĐENDAN MOČVARE

JEFF ROSENSTOCK (SAD), DOE (Velika Britanija), NEVERS (Zagreb)


upad: 35 KN18. ROĐENDAN MOČVARE (3.5. - 20.5.2017.)
www.mochvara.hr/18rodjendan
 

INDIE EMO NAOČALE PREDSTAVLJAJU:

JEFF ROSENSTOCK (SAD)
Web: Facebook, Bandcamp

Spavaš li mirno, Rosenstoče Jeffe? Zapravo, s obzirom na to da se radi o jednom od najaktivnijih ratnika njujorškog DIY podzemlja, pitanje je spava li ovaj čovjek uopće - osim što je zadnjih 15 godina svirao ili još svira u brojnim bendovima (iz mora kojih ćemo izdvojiti kultne Bomb The Music Industry!), producirao je brojne albume svojih prijatelja poput Laure Stevenson, Mikeyja Erga te Smith Street Banda, a uza sve to već cijelo desetljeće vodi Quote Unquote Records, izdavačku kuću koja sva svoja izdanja nudi kao besplatne downloade. Plemenit je to koncept, šteta što su ga srednjestrujaški mediji prepoznali tek kad su se par godina kasnije istome dosjetili Radiohead i U2!

No, zajedljive opaske o neupućenim medijima na stranu, glavni razlog iz kojeg čitate ovu najavu je taj da Jeff Rosenstock već par godina gura vrlo uspješnu samostalnu karijeru, a plodove svog rada i gnjeva će zagrebačkoj publici predstaviti upravo u Močvari, i to ne kroz PowerPoint prezentaciju, već sa svojim vjernim bendom te uz zaglušujuću buku treštećih gitara!

U posljednjih je pet godina ovaj sjajan pojedinac izdao tri sjajna solo albuma, "I Look Like Shit", "We Cool?" i "WORRY", od kojih se ovom posljednjem svi relevantni glazbeni mediji bez iznimke klanjaju do poda i uzdižu ga u nebesa - opravdano, jer ne samo da je Jeff u tih 37 minuta opleo po aktualnim društvenim problemima, nego je i izuzetno vješto u cjelinu povezao sve svoje utjecaje, koji sežu od Get Up Kidsa i Jawbreakera, preko Beach Boysa i Beatlesa do bijesnog hardcorea, a čak je i ona ska punk stvar dobra. Eto, pa vi probajte ne doći na koncert! 

DOE (Velika Britanija)
Web: Facebook, Bandcamp

Volite li nezavisni rock? Jesu li vam Sleater-Kinney srcu mile? Prisjećate li se rado tih romantičnih vremena kad su Weezer bili dobar bend? Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja potvrdan, ne tražite dalje, jer Doe su upravo ono što vam je u životu nedostajalo! Troje ih je, iz Londona su, smatraju da bi se svidjeli onima koji vole "bijes i harmonije", kao utjecaje navode gorespomenute Sleater-Kinney i Weezer, Breederse (tko bi rekao!), Superchunk, Helium te Pavement, a tako nekako i zvuče. Prošle godine za Specialist Subject Records izdali LP, "Some Things Last Longer Than You", koji je, očekivano, pobrao lovorike i brojne riječi hvale. Kako i ne bi, ta odličan je!

Koncertno su poprilično aktivni, recentno su drmali i festivalom SXSW, a uprava Indie emo naočala se izuzetno veseli što ćemo grupu Doe ovom prilikom vidjeti u tmini Močvare. Dođite ih pogledati prije nego nam Brexit zaustavi dotok vrijedećih britanskih bendova!

NEVERS (Zagreb)

Agramerski emo revival bend za one koji vole Joyce Manor i Modern Baseball, a ni Get Up Kidsi im nisu mrski.

Više na Facebooku

Slični događaji

UTO 26.06BEAT CITY & VESELA KORNJAČA PREDSTAVLJAJU OUTMUSIC FESTIVAL!: TOTAL REJECTS, LEO FISHHEAD, PARNEPAR, LJEPILO Više
SRI 04.07DOOMTOWN RECORDS PREDSTAVLJA HARDCORE PUNK RASHLAĐANJE: GAZM, CELL, EKE BUBA, INDIKATOR B Više
UTO 10.07BEAT CITY & WOLFBAD SQUAD PREDSTAVLJAJU: DIRTY FENCES, SLOMING MOOPS, THE DEGS Više