• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramSUBOTA 13.05.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 35 KN

18. ROĐENDAN MOČVARE

BOMBARDER (Srbija), FLESH (Zagreb), ELVENPATH (Njemačka), DEVASTATION (Varaždin), HELLBÖUND (Zabok/Bedekovčina)


upad: 35 KN18. ROĐENDAN MOČVARE (3.5. - 20.5.2017.)
www.mochvara.hr/18rodjendan


VALHALLA FESTIVAL

BOMBARDER (speed/thrash metal, Srbija)
Web: Facebook, YouTube

Legendarni ex-yu metal bend Bombarder stiže na Valhalla festival 2017.! Mnogo se toga promijenilo od sredine 80-ih kada je Bombarder osnovan - ljudi, politika, država, pa čak i klima, ali Bombarder je ostao vjeran jedino sebi i svojoj glazbi, bez iznimaka i kompromisa! Iza sebe imaju 7 studijskih albuma, a posljednji, "Okot iz pakla" objavili su 2016. godine. U Zagreb dolaze predstaviti presjek svoje dugogodišnje karijere!

FLESH (heavy metal, Zagreb)
Web: Facebook, YouTube

Heavy metal trio koji će vas natjerati da poludite! Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Od 2004. godine zagrebački heavy trio Flesh brani metalnu vjeru. Godina 2014. bila je značajna za njih jer su objavili istoimeni studijski album te su nastavili sa svojom misijom trovanja pučanstva teškim metalima. Sredinom iste godine pobijedili su na band battleu gdje su nastupali uz Huntress i Battlecros, čime su si osigurali nastup na kultnom festivalu - Metaldays 2015. Početkom 2015. godine objavili su spot za pjesmu Vermin Terror kojom šokiraju metal fanove. U 2016. godini nastupili su na prvom božićnom metal koncertu, imali su priliku nastupiti kao support bend power metalcima Powerwolf te su posjetili Dark O Metal festival u Rijeci. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima, budući da ih odlikuju brutalni riffovi i solaže, pjevač iznimnih vokalnih sposobnosti te bubnjar koji razvaljuje bubanj. Ne zaboravite, samo metal!

ELVENPATH (power metal, Njemačka)
Web: Facebook, YouTube

Power metalci iz njemačkog Frankfurta osnovani su 2001. godine te su do sada objavili 4 studijska albuma. Njihova glazba odlikuje se snažnim pjesmama u koje unose srce, dušu i svu svoju strast! Do sada su odsvirali preko 100 koncerata te su dijelili pozornicu s mnogobrojnim metal legendama kao što su Doro, U.D.O., Sabaton, Soulfly, Finntroll, Custard, Majesty, Wizard, Cage, Grailknights, Skyclad... Njihovo zadnje studijsko izdanje, Pieces Of Fate snimio je i producirao Uwe Lulis (Accept, ex-Grave Digger, ex-Rebellion). Premijerni nastup u Hrvatskoj održati će se na drugom danu Valhalla festivala!

ANIMAL DRIVE (hard/heavy/progressive metal, Zagreb)
Web: Facebook, YouTube

Animal Drive (ex Mad Dogs) nastao je 2015. godine. Čine ga Dino Jelusić, Ivan Keller, Alen Lukač, Damjan Mileković i Adrian Borić. Animal Drive trenutno se nalaze pred potpisivanjem ugovora za veliku diskografsku kuću te rade na prvijencu, koji će biti na engleskom jeziku, u žanru hard rock/heavy & progressive metala.

DEVASTATION (thrash metal, Varaždin)
Web: Facebook, YouTube

Devastation je osnovan u Puli 1986. godine. Sve do 1997. band je funkcionirao pod nazivom Devastation, da bi kasnije promijenili ime u Hatröss. Preseljenjem vokala Alexa u Varaždin, bend se ponovno okupio 2008. godine te su djelovali do 2011. 2016. godine bend se opet okupio s novom, podmlađenom postavom i već početkom 2017. izdali su novi studijski materijal koji sadržava tri obrade. Nakon brojnih održanih svirki bend je najavio novi studijski, u potpunosti autorski album za 2018. godinu.

HELLBÖUND (heavy/thrash metal, Zabok)
Web: Facebook, YouTube

Bend postoji od 2008. godine. Iza sebe imaju jedan demo, jedan EP (Weapon of Choice, 2010.) te su sada, u osvježenoj postavi, objavili dvije nove pjesme: Psycho i Berserkers. Počeli su s hard rockom, ali su s vremenom metal utjecaji ipak prevladali. Za sebe kažu da se ne vole ograničavati žanrovima, ali da se ipak u njihovoj glazbi mogu prepoznati utjecaji heavy metala (u užem smislu), thrasha, mračnije neoklasike i vjerojatno još mnogo toga, s obzirom da nemaju predrasude prema raznim žanrovima glazbe.

Više na Facebooku

Slični događaji

ČET 05.07GIG TEŠKE PSIHODELIJE: ECSTATIC VISION Više
PET 06.07LAA PREDSTAVLJA: CIGARETTES AFTER SEX Više
ČET 12.07METALSOUND MUSIC & MOČVARA PREDSTAVLJAJU: ICED EARTH Više
SUB 08.09LAA PREDSTAVLJA: A PLACE TO BURY STRANGERS Više
PON 10.09SLUDGE METAL GIG: PRIMITIVE MAN, 16 Više