• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

PROSINAC 2018.
PUSČPSN
2
9
1016
1719
2425262730
      

ProgramPETAK 24.11.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 30 KN

21. ROĐENDAN RADIO STUDENTA

ŠUMOVI PROTIV VALOVA (Zagreb), ŠUMSKI (Zagreb), (THE) LESSER MEN (Zagreb), SEINE (Varaždin)


upad: 30 KNU sklopu crowdfunding kampanje "Nek se daleko čuje!", s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu novog odašiljača i proslave svog 21. rođendana, Radio Student organizira koncert kojim zahvaljuje svim svojim slušateljima i podržavateljima. Kampanja još uvijek traje, a više možete saznati ili ju podržati na www.radiostudent.hr ili na https://goo.gl/XBphEb.

Na koncertu će nastupiti: Šumovi Protiv Valova, Seine i The Lesser Men, uz pratnju DJ selektora Radio Studenta.

ŠUMOVI PROTIV VALOVA (Zagreb)
Šumove čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan, Ask Me About My Invisible Enemies i E-Bow Quartet.

Glazba koju stvaraju u ovom projektu je zvuk mekih, organskih tišina. Odašiljući odmjerene note izrasle iz naslijeđa Labradforda, Morriconea i Clustera, kreiraju polagane prostore ispunjene vezivom tihih odjeka, ambijentalnih šumova i izgubljenih signala radiostanica. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja. Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način, stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan.

(THE) LESSER MEN (Zagreb)
Web: Facebook

Zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom "adult disoriented rock".

Iza njih su ovogodišnji "Bedrooms" (Geenger/Ammonite Records), odličan LP nazvan "Vacation Freeze" (Noisy Night) te u inkarnaciji poznatoj kao (The) Better Girls EP obrada nekolicine kultnih glazbenica (Lisa Germano, PJ Harvey, Kristin Hersh...) ili, njihovim riječima, pojednostavljenih androfeminističkih interpretacija glazbenih klasika.

ŠUMSKI (Zagreb)
Web: Facebook, Crowfunding kampanja

Šumski su veterani zagrebačke undeground scene osnovani davne 1991. godine, od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Nakon donedavne duže pauze, bend se vratio i nastavio svoje glazbeno poigravanje s pop elementima i eksperimentiranje s glazbom koja premošćuje žanrovske okvire.
Iza njih su četiri albuma (Lov na vile 1993., Safari 1995., Baba spava 2000., Ronioci 2003.), a u pripremi je i novi album "Ostrvo ledenog kita" za koji je pokrenuta i crowdfunding kampanja. Album će sadržavati 10 pjesama u prepoznatljivom "šumskom" zvuku, kao šareni kolaž afro, kraut, new wave, avant-pop, prog-rock i drugih utjecaja poput glazbe iz animiranih filmova češke proizvodnje, itd... Objavit će ga stari lisci Geenger Records i Zvuk Močvare.

SEINE (Zagreb)
Web: Facebook

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva "2007-2009", kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov "Valcer za kraj" pojavljuje se na prvoj kompilaciji regionalog ''Bistoa na rubu šume''. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi.

Nakon povratka solo karijeri, Seine danas , uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole.

VIŠE O RADIO STUDENTU & KAMPANJI "NEK SE DALEKO ČUJE":
Indiegogo kampanja
Video kampanje
Članak 
www.radiostudent.hr

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na rs@radiostudent.hr.

Više na Facebooku

Slični događaji

PET 21.12FEEL THE 90'S: CHARLOTTE, DR. FROSCH Više
SUB 22.12VREMENOPLOV HITČINA: DJ-ICA LUX, DJ-ICA ZNIĆ Više
PET 28.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI Više
SUB 26.01NOISE ROCK KONCERT: LIGHTNING BOLT Više
ČET 28.02STONER, PSIHODELIJA I ŽESTOKI RIFOVI: WEEDPECKER, SUNNATA Više