• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
2324252629
30     

ProgramUTORAK 14.04.2015. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 25 KN

AVANT FREAK PUNK JAZZ KONCERT

FRANZ KAFKA ENSEMBLE (Zagreb), ICONOCLAST (SAD)


upad: 25 KNFRANZ KAFKA ENSEMBLE (Zagreb)
Web: Facebook, interview @ Ravno do dna, Interview @ Radio Student

ICONOCLAST (SAD)
Web: iconoclastnyc.com, Facebook, YouTube

U obilju odličnih koncerata kojima vas zasipamo pokušavajući zadovoljiti vaše glazbene apetite nastup domaćih Franz Kafka Ensemble te američkih Iconoclast zasigurno će biti prava poslastica za sladokusce.

Nakon debitanskog nastupa u rujnu prošle godine, na Močvarin stage vraćaju se naši Franz Kafka Ensemble. Ovaj instrumentalni bend nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika s zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje - od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu bubnjar Bruno i gitarist Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica (Cul De Sac, Haustor...) i Pavlica (Jinx, Kawasaki 3P, Cul De Sac, Haustor...), do osvježenja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog basista Roka Crnića. U svojem izrazu Franz Kafka Ensemble sve te utjecaje spaja u cjelinu koja pomalo podsjeća na ethno jazz i suradnju legendarnih The Ex sa saksofonistom Getatchew Mekuryaom, francuske filmove '60-ih te suvremenu klasičnu glazbu. Članovi Franz Kafka Ensemble u većem su dijelu ujedno i članovi kultnog impro kolektiva Cul-De-Sac, s kojim FKE dijeli sklonost eksperimentu, premda je glazba FKE većinom komponirana i ne oslanja se toliko na kolektivnu improvizaciju pri izvedbi, već prije u procesu komponiranja u kojem sudjeluju svi članovi podjednako. U dosadašnjem radu kolektiv je sudjelovao u komponiranju i izvedbi žive glazbe za nekoliko nijemih filmova. Ukoliko ste bili fan Peach Pita i njihovih glazbenih progresija, zasigurno će vam se svidjeti Franz Kafka Ensemble.

Iconoclast dolaze iz New Yorka i po treći put se vraćaju u Močvaru, a ako je suditi po prijašnjim gostovanjima ponovo nas očekuje vrhunsko glazbeno iskustvo. Već gotovo 30 godina Julie Joslyn i Leo Ciesa ne prestaju oduševljavati slušatelje širom svijeta svojim jedinstvenim zvukom koji u sebi utjelovljuje avangardni free jazz, prog rock, cabaret, noise... te uz dozu improvizacije neprestano ruše sve granice unutar glazbenih žanrova. Stoga nimalo ne čudi da svaki njihov album završava na listama najboljih albuma godine u svim jazz publikacijama. Način na koji koriste saksofon, violinu i bubnjeve u kombinaciji s elektronskim zvukovima vrlo lako će vas "zavarati" te, ako zatvorite oči, a dobro otvorite uši, pomislit ćete da prisustvujete nastupu čitavog orkestra. Ako ste ljubitelj iole "pomaknute" i eksperimentalne glazbe, onda je ovaj koncert jedinstvena prilika da okusite dah autentične njujorške avangardne scene. 


Franz Kafka Ensemble


Iconoclast

 

Franz Kafka Ensemble - interview by Radio Student 100.5 Mhz on Mixcloud

 

više na facebooku

Slični događaji

PET 27.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI, DJ EMIR Više
SUB 15.02POWERTRIP TOUR: MONSTER MAGNET Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.