• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
14
20
253031
       

ProgramSRIJEDA 03.10.2012. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:00

FILMSKE VEČERI U MOČVARI

NOVI SRPSKI FILM


upad: 0 KN

Cijene pića u Močvari su povoljne. Pivo već od 12 kuna, chekiraj cjenik.Nakon dvogodišnjeg filmofilskog posta u močvarnim staništima, Močvara u ovogodišnju klupsku sezonu kreće s novim ciklusom svojih kultnih filmskih večeri.
U svom novom, osvježenom i proširenom izdanju Močvarine filmske večeri donose širok raspon programa vezanih uz film – od filmskih projekcija, razgovora s autorima, izložbi, koncerata, do gostovanja uglednih sineasta iz zemlje i svijeta. Očekuju nas autorski ciklusi malih i velikih kinematografija, žanrovske i redateljske retrospektive, izbori najboljih ostvarenja s festivala i još mnogo toga zanimljivog što se ne može vidjeti u svakodnevnoj komercijalnoj ponudi hrvatskih multipleksa.

U prvom ovosezonskom izdanju Filmskih večeri nudimo vam osvrt na noviju srpsku kinematografiju. U goste nam dolaze redatelji tri najkontroverznija filma snimljena u Srbiji u zadnjih nekoliko godina - Maja Miloš (Klip), Stevan Filipović (Šišanje) i Srđan Spasojević (Srpski film). Uz projekciju Šišanja, Srpskog filma, kao i izbora kratkih filmova, još neviđenih na ovim prostorima, bit ćete u prilici razgovarati s redateljima te saznati što ih je inspiriralo napraviti filmove o društvu koje ih okružuje, a koji su po puštanju u distribuciju zabranjivani za prikazivanje zbog šokantnih i eksplicitnih prikaza onoga što je tek preslika svakodnevnog života.

Ulaz je slobodan, cuga kao i uvijek jeftina, a klupski mrak sasvim solidan za lagano uranjanje u ritual zajedničkog gledanja treperavih pokretnih slika.

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Raspored:
20:00 projekcija filma "Šišanje" (r.: Stevan Filipović, 2010., 98 min.)
21:45 razgovor s Majom Miloš, Stevanom Filipovićem i Srđanom Spasojevićem
22:45 projekcije kratkih filmova Maje Miloš
00:00 projekcija filma "Srpski film" (r.: Srđan Spasojević, 2010., 104 min.) 

Sljedeći filmski programi:
16.10. Japanski film
23.11. večer s Dubravkom Matakovićem

[plakat] [event @ facebook]

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.