• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2019.
PUSČPSN
34569
1013
1820
2530
       

ProgramPONEDJELJAK 22.10.2018. • VRATA 19:30 • POČETAK 20:00

FILMSKE VEČERI U MOČVARI

DOĐI U KINOKLUB


upad: 0 KNGosti: TOMISLAV ŠOBAN (Zagreb), DALIJA DOZET (Zagreb), LANA KOSOVAC (Zagreb).
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)

Jeste li znali da u Zagrebu postoji mjesto gdje možete besplatno snimati filmove i slobodno koristiti svu za to potrebnu opremu, a ako želite možete se čak i besplatno usavršavati kroz najrazličitije filmske radionice? Iako zvuči kao bajka iz nekih davno prošlih vremena, takvo mjesto zaista postoji i zove se Kinoklub Zagreb koji ove godine slavi svoj veliki 90. rođendan.

Tim povodom na listopadskim Filmskim večerima u Močvari predstavljamo raznovrsne aktualne programe i aktivnosti Kinokluba s posebnim naglaskom na edukacijske platforme poput Filmske škole i nadolazeću jubilarnu 50. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva koja će se u studenom odviti u Zagrebu.

Klub je nedavno dobio i novo vodstvo na čelu s predsjednikom Tomislavom Šobanom koji će nam otkriti koja je njegova vizija za bližu, ali i dalju budućnost Kluba, dok će voditeljica radionica Dalija Dozet predstaviti besplatne napredne radionice koje nude inovativne i poticajne koncepte učenja i rada na filmu, a voditeljica Filmske škole Lana Kosovac otkrit će sve pojedinosti o toj popularnoj početničkoj platformi. Svi naši gosti po obrazovanju su akademski redatelji, no svoju su oazi kreativnosti, slobode i prijateljstva pronašli daleko od profesionalizma i klasičnih institucija.

Prije razgovora bit će prikazana selekcija recentnih filmova nastalih u Kinoklubu Zagreb, a nakon toga konačno možete čuti sve što ste ikada htjeli znati o Kinoklubu i neprofesijskom i besplatnom bavljenju filmom, a niste se usudili pitati.

Raspored:
19:30 vrata
20:00 projekcija recentnih KKZ filmova
21:00 razgovor

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar. 

Više na Facebooku