• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

ProgramSRIJEDA 16.11.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 30 KN

HELIUM SHOES

GRGUR VIŠIĆ (Zagreb), PANDA RHEI (Zagreb), QUIET PROTEST (Zagreb)


upad: 30 KNU Močvaru dolazi glazbeni spoj na prvi pogled nespojivog. Svirat će se folk, indie, rock, metal – jednom riječju alternativni raj. Novonastali glazbeni projekt "Helium Shoes" donosi svoju premijeru. S primarnim ciljem promicanja skrivenih talenata, uz neizbježan faktor ljubavi i sreće, "Helium Shoes" je mjesto stvoreno za osobni rast, gdje te glazba doslovce lansira u nebesa.

Na prvom izdanju ovog festivala nastupaju mladi kantautor Grgur Višić, te bendovi Panda Rhei i Quiet Protest.

GRGUR VIŠIĆ (Zagreb)
Mladi glazbenik koji solo izvedbom otvara močvarni spektakl. U Zagreb dolazi na studij, ali glavni fokus ubrzo postaje muzika. Snima EP "Na pravoj strani pruge" 2021. godine – prvi konkretan korak u profesionalne muzičke vode. U suradnju ulazi producent i glazbenik Damir Trkulja Šiljo, s kojim Grgur nastavlja suradnju i snima album koji je trenutno u niskom startu. Svoje pjesme opisuje kao spoj Boba Dylana i Davida Bowieja, otpjevane na nama svima najdražem hrvatskom jeziku. U Močvari nas čeka intimna i ogoljena verzija njegovih pjesama – gitara, usna harmonika i vokal. Nedavno objavljuje novi singl – pjesmu po imenu "Gentleman Luzer". On je gospodin, ali gubi. Ako te zanima o čemu je riječ, baci oko / uho na link dolje. Kaže da će jednog dana oformiti bend – obećanje, ludom radovanje!

PANDA RHEI (Zagreb)
Nakon Grgura na scenu stupa Panda Rhei, bend u eksponencijalnom rastu koji oduševljava svakim novim korakom. Iza imena Panda Rhei krije se zagrebački glazbenik Ivan Kolar. Ono što je prvotno zamišljen kao intiman kantautorski projekt, u kratkom je roku pretvoren u žanrovski raznovrstan i dinamičan glazbeni pothvat zahvaljujući suradnji s producentom Lukom Dabrom. U ožujku ove godine predstavio se s albumom "Save Your Souls You Fucking Monsters", na kojem donosi 10 nervoznih i melankoličnih, erotičnih i humorističnih, iskrenih i zavaravajućih pjesama. Prethodila su ga dva singla, a posebno je važan onaj prvi, Josepheen, za koji je video spot sniman baš u Močvari, a režiju potpisuje Leo Vidmar aka OhLame. Na istoj lokaciji, sada pred publikom i u pratnji benda, Panda Rhei će zaključiti svoju prvu godinu djelovanja i baciti se na planiranje one iduće, a i one tamo iza.

QUIET PROTEST (Zagreb)
Za kraj večeri set sprema zagrebački bend Quiet Protest. Transžanrovski spektakl koji u jedno spaja šarenilo metala, grungea, indiea te mnoštvo drugoga. Oformljeni su i djeluju primarno na području Zagreba. Krajem 2019. objavljuju album prvijenac "Melody of Melancholy". Sviraju po mnogim klubovima. Uzimaju inspiraciju iz raznih žanrova sve u svrhu stvaranja jedinstvenog i nezaboravnog zvuka. Vodeći singl s albuma "Heroin" ostavio je odličan utisak na zagrebačku publiku. Bend trenutno radi na novom projektu koji nas očekuje u skorijoj budućnosti. Za Močvaru spremaju nešto jedinstveno, zanimljivo i moćno. Teško je opisati riječima, morat ćeš doći i osjetiti sam!

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.