• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2018.
PUSČPSN
2227
2830   
       

ProgramUTORAK 30.05.2017. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 35 KN

INDIE EMO NAOČALE KONCERT

PILE (SAD), RUSTI (Kutina/Zagreb)


upad: 35 KNPILE (SAD)
Web: Facebook, Bandcamp

Pile kao hrpa, ne kao mladunče kokoši. Sad kad smo sve pokušaje ispodprosječnog humora sasjekli već u startu, red je publici približiti ovaj bend. Dakle, ime Pile se u bostonskim ljetopisima spominje još davne 2007., kad je izvjesni Rick Maguire započeo svoj akustični solo projekt i nazvao ga prema ranije spomenutoj hrpi. Dvije godine kasnije, Pile je prerastao u pravi bend s instrumentima koji rade na struju, a otada su snimili šest albuma i odsvirali preko 600 (!) koncerata diljem planeta.

Kako to zvuči, pitate se? Pa, teško je reći - ovi momci ne drže do uvriježenih normi i žanrovskih odrednica te nikada nisu dvaput snimili isti album. Stoga, na njihovih je šest albuma moguće čuti štošta, od bučnih noise rock zakucavanja, preko tihih i sjetnih numera na granici slowcorea do akustičnog instrumentala naslovljenog sa "Fuck The Police". Štoviše, na posljednjem albumu, ovogodišnjem "A Hairshirt of Purpose" su otišli korak dalje te uveli violine, klavire, bendžo i ine pripadnike nestandardnog rock instrumentarija. No, ne dajte da vas to uplaši, album je nešto smireniji ali i dalje sjajan, s čime se slažu i relevantni glazbeni mediji poput Pitchforka, A. V. Cluba, Exclaima i ostalih koji će se tek složiti jer ga još nisu stigli recenzirati, ipak je objavljen prije par dana.

Inače, momci su posljednja tri albuma objavili za prilično ugledni Exploding in Sound Records, dom bendova poput Speedy Ortiz, Big Ups, Stove i njima sličnih imena, što je samo po sebi sjajna preporuka, a kad još dodamo da su Pile često opisivani kao "najdraži bend vašeg najdražeg benda", dvojbe nema - ako posjedujete uši i volite nezavisni rock, velike su šanse da će vas ovaj koncert oboriti s nogu i završiti u vaših ovogodišnjih top 5!

RUSTI (Kutina/Zagreb)
Web: Bandcamp

Rusti kao... pa, ne znamo, ali barem znamo da se izgovara s državotvornim "u". Sad kad je misterij oko imena riješen, red je publiku podsjetiti da su Rusti mlađahan kutinski trio sa zagrebačkim sjedištem, sviraju bučan pop/post punk i to čine prilično dobro. Dosad izdali jedan EP i nazvali ga "Brana", a nakon pauze uzrokovane kadrovskim promjenama, na scenu se vraćaju s novim bubnjarem, opremljeni novim hitovima i spremni za nove radne pobjede!

Više na Facebooku

Slični događaji

SRI 06.06ŽEDNO UHO PREDSTAVLJA: WOLF PARADE Više