• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

ProgramUTORAK 19.07.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

JEUNESSES MUSICALES JAZZ WORLD ORCHESTRA - SVJETSKI JAZZ ORKESTAR GLAZBENIH MLADEŽI


upad: 0 KNJeunesses Musicales Jazz World Orchestra – Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži
JM Jazz World Orchestra
Dirigent: Luis Bonilla
www.jmjazzworld.com

Ponajbolji mladi jazz glazbenici iz cijelog svijeta, u sklopu JM Jazz World Orchestra uvježbavaju program pod vodstvom renomiranog američkog trombonista Luisa Bonille.

Ovaj orkestar projekt je Međunarodne glazbene mladeži, a da bi sudjelovali u radu JM Jazz World Orchestra, glazbenici moraju proći oštru konkurenciju na audicijama. JM Jazz Orchestra, čini 22 mladih vrhunskih glazbenika iz 17 zemalja s pet kontinenta. Njih je međunarodni žiri izabrao kao najbolje među 143 prijavljena glazbenika.

Video i fotografije o projektu možete pogledati na linkovima:

jmjazzworld.com/media
More Than Jazz Facebook
jmjazzworld.com/media
facebook.com/morethanjazzudine/videos/4728704633810540
Video o projektu 2017. vimeo.com/266649502

Orkestar djeluje već 10 godina, a nastupio je na brojnim festivalima poput Gaume jazz festivala i Brosella jazz festivala u Belgiji, North Sea Jazz festivala u Nizozemskoj, Montreux jazz festivala u Švicarskoj i Liburnija jazz festivala u Hrvatskoj te je imao zapažene koncerte u Belgiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Norveškoj, Italiji i Sloveniji. Značajna suradnja bila je i s Brussels jazz orkestrom i Mariom Scnheider te nastup na Unicredito festivalu u Milanu s Gonzalom Rubalcabom.
Unazad nekoliko godina orkestar svake godine nastupa i na Jazz is Back festivalu BP u Grožnjanu koji je postao i stalna adresa Orkestra.

Orkestar je nastupao s renomiranim glazbenicima kao sto su Renne Maning, Jim Rotondy, Gonzalom Rubalcaba, Karlheinz MIklinom, John Rilley, Hector Martignonon, Alex Sipiagin, Andy Mc Kee, Dick Oats i drugi.
Svake godine orkestar vode dobro znani svjetski glazbenici, a ove godine umjetnički voditelj ovog ansambla jest američki trombonist, skladatelj i pedagog Luis Bonilla. Porijeklom iz Kostarike, Bonilla je rođen i odrastao u Kaliforniji, te se školovao i specijalizirao za izvedbu velikog dijapazona glazbenih žanrova. Valja istaknuti da je svirao s velikanima kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Willie Colon, Toshiko Akiyoshi i mnogi drugi. Raznolikost žanrova koje izvodi, osim umijeća muziciranja, otkriva i njegovu sklonost ka istraživanju najkompleksnije i najzahtjevnije glazbe današnjice. Bonilla je član Vanguard Jazz Orchestra, svira i u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy. Zadnje dvije godine nastupao je na turnejama s Philom Collinsom. Bio je redovni predavač na Manhattan School of Music i New England Conservatory, a od prošle godine redovni je profesor na Kunst Univerzitetu u Grazu - jazz odjel.

Koncert se održava u suradnji s programom Jazz u Močvari.
Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na dubravka@hgm.hr.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.