• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramSRIJEDA 15.02.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: DORIS PANDŽIĆ (Rijeka), DARKO ŠEPAROVIĆ (Vela Luka/Zagreb), KRISTIAN NOVAK (Međimurje/Zagreb). Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba).

U sklopu programa "Književnost u Močvari" i u 2017. godini nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi".

Ciklus "Rani radovi" na svakoj tribini, uz mlađe autore koje promovira (rođene od osamdesetih nadalje), ugošćava i jednog dodatnog gosta, ovaj put Kristiana Novaka. Autori će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, zapažene debitantske knjige i književne prilike u trokutu Međimurje-Rijeka-Korčula.

Vremenska prognoza: svježe, ali naljepše.

Gosti:
Doris Pandžić (1983., Rijeka) objavila je zbirku poezije "Iskrivljena ogledala" 2011. godine. Godine 2013. dobila je nagradu za prozni rukopis "X√X" na natječaju Matice hrvatske u Osijeku, koji je objavljen 2014. godine, a 2016. godine objavila je zbirku facebook statusa "See more...". Bila je urednica časopisa "Re". U posljednje vrijeme najviše piše erotske priče i poeziju i moderira u Rijeci književne večeri pod nazivom "KvirPoetRi". Čitat će iz ciklusa priča "Bizarne crtice iz anti-života".

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Kritičnoj masi, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i objavljen 2015. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice, no živi u Zagrebu. Čitat će iz novog rukopisa.

Kristian Novak rođen je 1979. godine u Baden-Badenu (Njemačka), odrastao u Međimurju (Sv. Martin na Muri, Čakovec). U Zagrebu 2005. završio dvopredmetni studij njemačkoga i hrvatskoga jezika i književnosti. Doktorirao 2011. Trenutno radi na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Bio reprezentativac Hrvatske u karateu te osvajač svjetskih i europskih odličja. Uz znanstvene radove, objavio tri romana, a s Črna mati zemla osvojio je 2014. nagradu T-portala za najbolji roman godine. Novi roman "Ciganin, ali naljepši" (2016), iz kojeg će čitati, ima izniman odjek kod kritike i publike.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji s primjesama karatea, o riječkom anti-životu i kontra-egzistencijalizmu, o nezaboravnosti Vele Luke i ostalim velikim temama.

Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.

Ako ga nema, slobodno prijeđite preko toga. 

Više na Facebooku