• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2019.
PUSČPSN
34569
1013
1820
2530
       

ProgramUTORAK 25.09.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MIRTA MASLAĆ (Zagreb), DARKO ŠEPAROVIĆ (Vela Luka/Zagreb), NORA VERDE (Vela Luka/Split/Zagreb).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Sirakuza).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" promovira uglavnom mlade autore, a vi pogodite koji su to među – Mirta Maslać, Darko Šeparović i Nora Verde.

Oni će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, uvjete života, nezaboravnost Vele Luke, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

Vremenska prognoza: naj ikad.
Komarci: nijedan.
Šank: radi.
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

Gosti:

Mirta Maslać rođena je u Zagrebu 1993. Studira kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nedavno je objavila roman "Junak ili čudovište" (Durieux, 2018). Riječ je o dnevniku jedne bolesti i rehabilitacije koji ujedno funkcionira kao knjiga o popularnoj kulturi i umjetnosti, o načinu kojim motivi i narativi književne avangarde, rocka i televizijskih serija oblikuju subjektivnost; to je (post)adolescentska proza koja, pored žanrovski prepoznatljivih mjesta, pruža nemilosrdan uvid u tijelo kao zazoran locus traume i predstavlja autodestrukciju bez ikakvoga romantiziranja.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte u Zarezu, Quorumu, Kritičnoj masi, Autsajderskim fragmentima, Knjigomatu, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i objavljen 2015. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice. Ipak živi u Zagrebu. Čitat će iz romana koji u listopadu izlazi iz tiska te je riječ o pretpremijeri, ili gen. probi promocije, kako god.
Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti. Autorica je romana "Posudi mi smajl" (2010.) i "Do isteka zaliha" (2013.), te knjige kratkih priča "O ljubavi, batinama i revoluciji" (2016.). Njena proza često uranja u poziciju ženskih likova izvan većinske norme, bilježeći napetosti kulturalne, seksualne i klasne razlike. Na engleski je prevođena kao jedna od autorica u knjizi "Zagreb Noir" (Akashic Books, New York, 2016.). Članica je uredništva i jedna od pokretačica hrvatskog feminističkog portala Vox Feminae. 
Piše roman koji ima veze s Velom Lukom.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.
Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dakle: vtorek 20,30 h. 
Dođite da ne gori bezveze.
Ne morate se izuvat.

Više na Facebooku