• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramPONEDJELJAK 18.02.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: IVANA PINTARIĆ (Zagreb), ANA VUČIĆ (Jastrebarsko), IVAN VIDIĆ (Zagreb)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba)

U sklopu programa "Književnost u Močvari" i u 2019. godini nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi".

Ciklus "Rani radovi" uz mlađe autore/ice koje uglavnom promovira (ovaj put - Ivana Pintarić i Ana Vučić), ugošćava i jednog pisca sa stažom (Ivan Vidić, renomirani dramatičar i prozaist). Autori će čitati svoje radove, a usput ćemo pričati o radu na prvoj knjizi, a iz druge perspektive o sjećanju na prvu knjigu, pa čak i na prvu dramu - što je metaforički jako široka tema koja će pojesti sve – pa ako ostane malo mjesta pričat ćemo i o nečemu malom. Recimo, o rudarskom kanarincu.

Vremenska prognoza: mjestimice veljačasto s naznakama proljetnosti.
Atmosfera: mjestimice poetično, pretežito prozno.
Šank: otvoreno, pretežno, ali stabilno. 
Gosti:

Ivana Pintarić (1988., Zagreb) po zanimanju je edukacijski rehabilitator. Piše poeziju i kratke priče. Ulomkom iz romana "Gorimo (ali ne boli više)" ušla je u finale izbora za nagradu "Sedmica & Kritična masa" 2015.godine. Ulazi u širi izbor nagrade "Sedmica&Kritična masa" 2017. ulomkom iz romana "Ovo nije putopis o Americi". Bila je polaznica Booksine radionice pisanja proze, pod mentorstvom Zorana Ferića. Objavila radove na kultipraktik.org i booksa.hr te u časopisu Fantom slobode. Članica je relativno nedavno formirane književne grupe ZLO, pa ćemo je usput pitati što se, u stvari, krije iza tog imena.

Ana Vučić rođena je 1992. u Karlovcu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Jastrebarskom gdje uglavnom i živi. Trenutno je apsolventica Kroatistike i Sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pjesme je zasad objavila na Kritičnoj masi i u časopisu studenata kroatistike Jat te je bila i urednicom trećega broja istoga časopisa. Piše oduvijek i odnedavno se prijavljuje na književne natječaje. S proznim radom (ulomak iz romana u nastajanju) ušla u širi izbor natječaja Sedmica&Kritična masa 2019. Vrhuncem svoje dosadašnje književne karijere smatra sudjelovanje na prvoj Kroeziji u kafiću Luxor, a na kraju ćemo (putem naručenog pitanja iz publike) vidjeti je li sudjelovanje na Ranim radovima na sličnoj razini.

Ivan Vidić rođen je 1966. u Zagrebu. Kazališne komade, scenarije i prozu počeo je pisati za vrijeme studija na dramskoj Akademiji u Zagrebu. Nakon završetka studija i sudjelovanja u Domovinskom ratu osnovao je tvrtku za produkciju kazališnih predstava, dokumentarnih filmova i videospotova. U drugoj polovici 90-ih povremeno radi u inozemstvu, snima u Njemačkoj i Francuskoj, a vani mu se izvode i drame – Ospice, Groznica, Život u sjeni banane, Kroz sobe... Drame Bakino srce i Veliki bijeli zec objavljene su u desetak antologijskih izbora suvremenih hrvatskih i europskih drama. Izvođen u svim većim kazalištima u Hrvatskoj. Bio scenarist na desetak igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Napisao više od dvadeset kazališnih komada. Pisac je i dvaju libreta za opere. Prevođen na desetak jezika. Objavio knjige: Drame (2002.), Gangabanga (2006.), Violator/Ona govori (2007.), Der grosse weisse Hase (2008.), Dolina ruža i druge drame (2011.), Južna država (2013.), Groupe de soutien/Grdand lepin blanc (2018.), San od tisuću ljeta (2018). 

Ukratko, bit će to razgovor o vječnim enigmama stvaralaštva i koječemu ostalome.

Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.

Ako ga nema, slobodno prijeđite preko toga.

više na facebooku