• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2019.
PUSČPSN
1
8
17
212327
2829   
       

ProgramPONEDJELJAK 15.04.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNU sklopu programa "Književnost u Močvari" nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi".

Gosti: LUIZA BOUHARAOUA (Split/Zagreb), BONO CVITKUŠIĆ (Županja), BOJAN ŽIŽOVIĆ (Pula).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba).

Ciklus "Rani radovi" uz autore/ice do 35 godina koje uglavnom promovira (ovaj put – Luiza Bouharaoua i Bono Cvitkušić), ugošćava i jednog autora izvan te generacije (Bojan Žižović). Autori će čitati svoje radove, a usput ćemo pričati o prvim objavama, prvim knjigama i prvim romanima (baš je tako ispalo), ići od Splita do Županje, preko Pule, te u druge pravce.
Vremenska prognoza: djelomično ublažavanje.
Atmosfera: iznadprosječno za ovo doba.
Šank: stabilno.

Gosti:
Luiza Bouharaoua (1985., Split) diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu. Prevodi i piše. Uvrštena je u regionalni zbornik "Izvan koridora - najbolja kratka prica" (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.). Finalistica je natječaja Festivala europske kratke priče u 2016. i 2017. godini, dobitnica treće nagrade Ulaznica za kratku priču i nagrade Prozak za najbolji rukopisa autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2017. S udrugom Skribonauti već godinama organizira specifične kulturne događaje i književna čitanja u zatvorima i kaznionicama. Vrlo uskoro izlazi njezina prva knjiga priča "Nekoliko trenutaka smo zajedno".

Bono Cvitkušić rođen je 1999. u Vinkovcima, osnovnu školu i gimnaziju završio u Županji, a studira sociologiju i hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dobio je literarnu nagradu "Europa u školi". Piše pjesme u prozi i veće prozne oblike, no nije puno objavljivao. Nedavno uvršten u širi (uži još nije proglašen) izbor prozne nagrade za mlade autore "Sedmica i Kritična masa".

Bojan Žižović rođen je 1975. u Puli, gdje je završio srednju umjetničku školu. U Veneciji je specijalizirao stare grafičke tehnike, a potom je u Ljubljani studirao slikarstvo te ruski i južnoslavenske jezike. Bio je jedan od urednika portala Litkon. Objavio zbirke pjesama "Apsurd" (1993.) i "U slučaju da ne postoji" (AGM, 2007.). Poezija mu je uvrštena Antologiju suvremene hrvatske stvarnosne poezije (ur. D.Šodan). U Glasu Istre radi kao novinar i urednik. Surađivao je s Francijem Blaškovićem i njegovom grupom Gori Ussi Winnetou koji su uglazbili veći broj njegovih pjesama. Ovih dana izlazi mu roman "Stranka" (Sandorf).

Ukratko, bit će to razgovor o vječnim enigmama stvaralaštva i ponečemu što ostane viška.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom (+1). Tko se ne javi, može bez (1).
Važno da pri polasku ne zaboravite na sebe.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Ne morate se izuvat. 

više na facebooku