• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5711
141518
1921232425
26272829 
       

ProgramSRIJEDA 21.07.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 20:00

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MARINA GUDELJ (Split), INES KOSTURIN (Petrinja), DRAGO GLAMUZINA (Vrgorac-Zagreb)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba)

U sklopu programa "Književnost u Močvari" nastavlja se tribina većinom fokusirana na mlađu scenu, kao i međugeneracijski književni dijalog. Uz autore/ice do 35 godina koje većinski promovira (ovaj put – Ines Kosturin i Marina Gudelj), tribina ugošćava redovito i jednog autora/icu izvan rečenog "cenzusa", ovaj put Dragu Glamuzinu.

Autori/ce će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Dalmacije, Petrinje i Zagreba, a i neodređeno.

Vremenska prognoza: bolje nego u Rio De Ženeiru.
Sigurnost: otvorena terasa i tradicionalno racionalna posjećenost književnih događaja.
Šank: stabilno.
Nagradna igra: niente.

Gosti:

Ines Kosturin (rođena 1990. u Zagrebu) rodom je iz Petrinje, gdje završava osnovnu školu i gimnaziju, a u istom gradu upisuje i Učiteljski fakultet, gdje je diplomirala 2015. godine te stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja. Pisanjem se bavi od mladosti, a 2014. izdaje svoju prvu samostalnu zbirku poezije, ''Papirno more''. Krajem 2020. izdaje drugu samostalnu zbirku poezije, ''Herbarij''. Pjesme objavljuje kako u domaćim, tako i u internacionalnim (regionalno i šire) zbornicima i časopisima. Na međunarodnom natječaju Concorso internazionale di poesia e teatro Castello di Duino 2018. osvaja treću nagradu. Poeziju uglavnom piše na hrvatskom i engleskom jeziku.

Marina Gudelj rođena je 1988. u Splitu, gdje i živi. Godine 2012. diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru. Književnim radom bavi se oduvijek za sebe, a javno zadnjih nekoliko godina. Objavljivala je na brojnim portalima i blogovima (Zarez, Kritična masa, Strane, Vavilonska biblioteka, Ne-ma magazin, Čovjek-Časopis itd.). Kratke priče nagrađivane su joj na Kritičnoj masi (Lee, prvo mjesto), FEKP-u (Dulcinea na konjaku, 3. mjesto) i na koncu nagradom Prozak (2019.) za najbolji prozni rukopis autora/ice do 35 godina starosti. Kao produkt te nagrade, 2020. izlazi joj zbirka kratkih priča "Fantomska bol" koja iste godine ulazi u širi izbor za nagradu Fric. U pripremi je njezin roman "Nedovršena" koji bi trebao izaći ove godine. Radi kao nastavnica hrvatskog jezika.

Drago Glamuzina rođen je u Vrgorcu 1967. godine, a živi u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio kao novinar i redaktor u Vjesniku te redaktor i zamjenik glavnog urednika u Nacionalu. Od 2003. do 2011. glavni je urednik u izdavačkoj kući Profil, a od 2011. glavni urednik u VBZ-u. Objavio knjige pjesama "Mesari" (2001), "Je li to sve" (2009) i "Sami u toj šumi" (s fotografijama Stanka Abadžića, 2011) te romane "Tri" (2008) i "Drugi zakon termodinamike" (2021). Za "Mesare" je dobio Nagradu Vladimir Nazor za knjigu godine i Kvirinovu nagradu za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina. Za roman "Tri" dobio je Nagradu tportala za roman godine.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom sve najključnije sažeto.
Glazbena podloga – Ča će mi Kopakabana.
Najvažnije je dobro isplanirati dan i ne zaboraviti u zadnji čas.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.