• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

ProgramPONEDJELJAK 07.11.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MARINA NEGOTIĆ (Split/Zagreb), SENKA KAPETANOVIĆ (Zagreb), DALIBOR ŠIMPRAGA (Zagreb)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Unterburg am Klopeiner See)

Tribina Književnost u Močvari promovira nova književna imena, spaja generacije te etablirane i manje poznate autore_ice.
Sadržaj i tema: autori će čitati svoje radove, a usput ćemo pričati o takozvanom svemu.
Vremenska prognoza: bablje ljeto.
Atmosfera: poetično i pretežito prozno.
Šank: mjestimice pretežito, ali stabilno.
Zaključak: dođi.

Gosti:
Marina Negotić (Split, 1989.) završila je studij kroatistike i portugalskog jezika i književnosti na FFZG. Nakon toga usavršavala se u Portugalu gdje je završila studij portugalskog jezika i kulture na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Coimbri. Od 2015. do 2021. godine radila je u izdavačkoj kući Hena com kao lektorica i asistentica glavne urednice, a od 2018. do 2021. godine kao urednica strane proze. Lektorski potpisuje stotinjak djela, a urednički preko trideset. Završila je radionicu književnog prevođenja te dvije radionice književne kritike u Centru za kreativno pisanje, kao i radionicu književnog prevođenja pri Društvu hrvatskih književnih prevodilaca. Članica je Translaba – laboratorija za književno prevođenje. Objavljuje književne kritike u časopisu Stav. Prevodi s portugalskog i engleskog jezika književne i stručne tekstove. Pokrenula je obrt za uredničke, lektorske i prevoditeljske poslove Lovac u tekstu. Živi i radi u Zagrebu.

Senka Kapetanović rođena je u Zagrebu 1967. godine, gdje i živi. Pjesme je objavljivala u časopisu Riječi i u Kulturnom liftu. Dobitnica je nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2020. godine, te je objavila i knjigu koju urednik (K. Lokotar) predstavlja riječima: Prva zbirka Senke Kapetanović "Cirkulacija nepotrebnih stvari" donosi nešto više od 50 pjesama... Senka Kapetanović je pjesnikinja grada, čak velegrada, koji nikako nije monolitan, nego socijalno i građevinski krhak... Njezine vedute i totali se smjenjuju s interijerima i njihovim detaljima, dijelovima tijela, javno i privatno je isprepleteno u atmosferičnim zbijenim pjesmama... koje asocijativno iznenađuju i vode u neočekivanim smjerovima…" Poslušajte je!

Dalibor Šimpraga rođen je 1969. u Zagrebu. Studirao je na Elektrotehničkom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao urednik u Jutarnjem listu. Objavio knjigu proze "Kavice Andreja Puplina" (Durieux, 2002.) i roman "Anastasia" (Durieux, 2007.; nagrada tportala za roman godine) te antologiju novih hrvatskih prozaika 1990-ih "22 u hladu" (s Igorom Štiksom, Celeber, 1999.). Za priču "Sretan čovjek" iz knjige "Izvještaj o generaciji" (Durieux, 2021.) dobio je nagradu Slavko Kolar za satiru. Član je uredništva časopisa Fantom slobode. Čitat će iz "Izvještaja o generaciji".

Ukratko, bit će to razgovor o vječnim enigmama stvaralaštva i ostalom.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.