• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramUTORAK 27.10.2020. • VRATA 18:00 • POČETAK 19:00

KUM - KAZALIŠTE U MOČVARI

DAISY DIVES (Zagreb), DINO SAURIĆ (Zagreb)


upad: 0 KNINTELEKTUALNA KRULJENJA
Promocija zbirke Ivora Kruljca


U novom normalnom, posjetite Močvaru za konstantnu nenormalu. Treća zbirka Ivora Kruljca, "Intelektualna kruljenja", prema riječima autora nudi upravo to. Zbirka je to koja se u rimi bori protiv postmoderne u potrazi za istinom. Što je doista točno i pametno, a što obično kruljenje intelekta koje samo zvuči lijepo i inteligentno upakirano? Naposljetku, postmoderna je ipak ubija jer naposljetku čitatelj bira što je istina, što glupost, a što je pametno.

Ivor Kruljac rođen je u Zagrebu 18.12.1996. godine. Nakon osnovne škole završava za zvanje ekološkog tehničara u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Piše pjesme, novinarske članke, publicističke tekstove i kratke priče. Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radove je objavljivao na raznim portalima i medijima. Godine 2017. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama Nebuloze, a 2018. Psihodelije. Prve dvije kao i aktualna ovogodišnja zbirka dostupne su besplatno za čitanje i preuzimanje na stranici.

Počeo je nešto piskarat i na engleskom stihove. Pored svega toga nastupa na pjesničkim i inim događajima kad mu se pruži prilika.
Kako je lirika u antičkoj Grčkoj išla uz glazbeni instrument liru i ovaj pjesnički događaj će imati svoju glazbenu podlogu. Dream pop diva Daisy Dives i tvrdi chiller Dino Saurić svojim će originalnim pjesmama još malo uljepšati večer.

Neki manje kruljeći ljudi od Kruljca za zbirku su rekli sljedeće:
"Tjera po svom kud puklo da puklo
Njegovo ime posvuda se vuklo"
Luka Antić u pogovoru za samu zbirku

"Intelektualna kruljenja nude nam intimne ispovesti, ljubavne upade i ispade, unutrašnja previranja i lucidne poglede usmerene ka haosu sveta – ukratko: dijalektiku unutrašnjeg i spoljašnjeg, začinjenu već prilično formiranim stavom odnosno glasom"
Nikola Ačanski za Adria Daily

"Kruljenja su ozbiljnija i više obojana tamnim nijansama života od prijašnjih zbirki. Zamišljenija su nad samim sobom i svima okolo, zamagljenija dimom cigareta, te iako omamljena alkoholom bolno svjesna sadašnjeg i budućeg trenutka"
Aleksandar Olujić za ZG-Kult

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.