• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramNEDJELJA 04.07.2021. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:00

KUM - KAZALIŠTE U MOČVARI

SEDMO DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE U SLAM POEZIJI


upad: 0 KNSedmo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održati će se 4. srpnja 2021. u klubu Močvara u Zagrebu s početkom u 20:00 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom URK (Zagreb).
Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH. Kandidate ocjenjuju 3 volontera iz publike i 3 člana stručnog žirija. Svi ocjenjuju s ocjenama od 1 do 5.
Kandidate nećemo ograničavati nikakvim pravilima. Publika i žiri glasuju prema osobnom senzibilitetu.

Pobjednik prvenstva dobiva besplatno putovanje i plaćen hotel i hranu na europskom prvenstvu u slam poeziji koje će se održati 2023. 2022. putuje prošlogodišnji pobjednik Hrvoje Mimica. Dio troškova putovanja dodjeljuje udruga DADAnti a dio daju organizatori europskog prvenstva, naknadno, nakon povratka u Hrvatsku.

Prije prijave guglajte o slamu. Izvedba bi trebala trajati do 3 minute (na europskom prvenstvu su strogi kod poštivanja ovog pravila). Ukoliko kandidat znatno probije vremensko ograničenje voditelj programa ga zaustavlja u daljnjem nastupu.
Kandidati koji se natječu za nagradu moraju unaprijed (do 5. srpnja) voditelju programa (Mario Kovač) dostaviti: ime i prezime, OIB, adresu prebivališta (onu na kojoj je prijavljen u Poreznoj upravi), kontakt telefon, e-mail adresu i 3 pjesme te kraći životopis na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijave poslati na mail: dadajihad@gmail.com.

Izazov: Svi koji se ne žele natjecati za nagradu mogu nastupiti van konkurencije te nam dokazati kako su oni u biti najbolji, ali ne žele trošiti državni novac na besplatna putovanja. Njihov nastup neće biti ocjenjivan, niti moraju unaprijed poslati prijavu.

Stručni žiri: Mario Kovač, Franko Bušić i Zdenko Franjić
Voditelj projekta: Franko Bušić

Ukoliko se prijavi manji broj kandidata ostavljamo mogućnost da kandidatima budu isplaćeni i putni troškovi do Zagreba i to na način da kandidatima iz Splita troškove plaća udruga DADAnti, a kandidatima iz drugih gradova udruga URK.
Kandidati će o eventualnoj isplati putnih troškova i načinu isplate biti obaviješteni nakon sastavljanja konačnog popisa 5. srpnja.
Očekujte i besplatana iznenađenja.

Glazbeni gosti:
Udruga Zagrebački bubnjari registrirana je prije više od godinu dana. Trenutno imaju 15 stalnih članova. Formalnom osnivanju udruge prethodio je dugogodišnji rad grupe građana. U veljači 2020. Zagrebački bubnjari su svojim zapaženim nastupom otvorili i zatvorili Samoborski Fašnik. Daljnje planove tijekom protekle godine nisu realizirali, radi svima poznate epidemiološke situacije, a sa svojim radom nastavili su u skladu s epidemiološkim mjerama.

Zagrebački bend Trixy osnovan je u proljeće 2020. Članovi benda su članovi i Zagrebačkih bubnjara.
Prvi glazbeni uradak bio je stvaranje pjesme "Čarolija krijesnice" za Udrugu Krijesnica koja je ugledala svjetlo dana 15. veljače na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.
Za sve njih, male i velike Krijesnice i njihove obitelji, napravili su ovu pjesmu koja ima poruku podrške i senzibilizacije prema djeci i mladima s iskustvom liječenja, ali i svima drugima koji su oboljeli od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Ima poruku ohrabrenja i nade, ali i spomena na one koji nisu više s nama. Svatko od njih ostavlja predivan i moćan trag u svima nama i pokazuje da nikad ne smijemo odustati, kao i da sve ima neki svoj smisao - koliko god teška realnost govori drugačije. Paralelno s ovim projektom, stvarali su autorske pjesme. Jedna od njih je i pjesma "Rekao si". Članovi benda su Sonja Burić, vokal, Mladen Klarić, akustična gitara i Ninoslav Herceg, bubnjevi, udaraljke, koji za sebe kažu: " Nas troje smo 3 u imenu benda TRIXY, a X su svi koji nam se pridruže na našem putu. Y je glazba i sinergija koju dobijemo (3+X=Y). Svi smo 50+ i dokaz da nikad nije kasno za ostvariti svoje snove. Zanimljivo je naglasiti da je naše "otvaranje" i međusobno povezivanje počelo sa "zatvaranjem" i situacijom nametnutom zbog epidemije Covida 19. U trenutcima kad su se ljudi morali "odmaknuti" jedni od drugih zbog virusa, mi smo se povezali i shvatili da imamo puno toga za dati. Uvijek možemo "vidjeti" i "pronaći" samo ako znamo gledati i istraživati, a mi smo pogledali u sebe i sinergija nas je dovela do toga da osim ove dvije, imamo trenutno još 5 pjesama za snimanje. Reakcije na sve što radimo su jako pozitivne i guraju nas da nastavimo. Najzanimljiviji su nam komentari da zvučimo retro, starinski i da donosimo ugođaj nekih davnih vremena. Imamo svoj Youtube kanal na kojem nas možete poslušati i vidjeti spotove. Također smo sretni što nas prepoznaje sve veći broj glazbenih urednika pa smo se zavrtjeli i na nekoliko radijskih postaja diljem Hrvatske." 

Državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji i ove godine se održava uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.