• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramPETAK 07.07.2017. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 20 KN

METALIZACIJA

LIV (Zagreb), FULL THROTTLE PLAYING BY FLESH (Zagreb), KREMATORIUM (Rijeka), SPEEDCLAW (Rijeka), DJ KNEŽA (Zagreb)


upad: 20 KNLIV (speed/thrash metal, Zagreb)
Web: Facebook

LIV je žestoka speed/thrash metal četvorka sa zagrebačke Trešnjevke koja djeluje od 2009. godine. U underground krugovima dobro su poznati po svojim divljim, ali ultra zabavnim, alkoholom natopljenim svirkama koje spajaju metalce, pankere i sve ono između. Duge čupe, brade, kožnjaci, bijele tenisice i stara škola sotonskog rifljanja – sve je to LIV.

Nakon više od 7 godina postojanja i 4 godine rada na albumu, veterani zagrebačkog podzemlja napokon su izbacili svoj dugoočekivani prvijenac. Nećemo biti patetični i reći: "bilo je puno krvi, znoja i suza", ali u najmanju ruku bilo je turbulentno. Gubitak prvotnih snimki, pljačka garaže, promjene postave, sveopće usrano stanje na sceni i u zemlji nisu spriječili ove old school entuzijaste da vlastitim rukama i trudom stvore vlastitu glazbu.

Zajedno s bendom se nadamo da će, ako ništa drugo, ovo biti inspiracija drugima da se nikada ne odustaje! Između ostalog, predvodnici su Plejs Records kulta, kojega uz LIV čine bendovi Mrtvi Petak, Lord Drunkalot, Distance Or Die, Out Of The Void (Sabbath tribute) i Evil Dicks (Body Count tribute).

FULL THROTTLE PLAYING BY FLESH (heavy metal, Zagreb)
Web: Facebook

Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Od 2004. godine zagrebački heavy trio Flesh brani metalnu vjeru. Godina 2014. bila je značajna za njih jer su objavili istoimeni studijski album i nastavljaju sa svojom misijom trovanja pučanstva teškim metalima. 7.7.2005. godine odsvirali su svoj prvi koncert u Jabuci i ovim nastupom obilježavaju 12 godina od svojeg prvog koncerta, ujedno i posveta nekadašnjem imenu benda, Full Throttle!

Promociju albuma održali su na zagrebačkom heavy metal programu Valhalla u Močvari. Sredinom iste godine pobijedili su na band battleu gdje su nastupali uz Huntress i Battlecros te si osigurali nastup na kultnom festivalu - Metaldays. Početkom 2015. godine objavljuju spot za pjesmu Vermin Terror s kojim šokiraju metal fanove. U 5. mjesecu 2015. godine nastupaju na 1. Valhalla festivalu te snimaju live spot za pjesmu Hammered Down.

Kroz 2016. i 2017. godinu nastupaju kao predgrupa Powerwolfu i Battle Beastu, održavaju nastup u Beogradu te odrađuju švedsku mini turneju. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima, budući da ih odlikuju brutalni riffovi i solaže, pjevač iznimnih vokalnih sposobnosti te bubnjar koji razvaljuje bubanj. Ne zaboravite, samo metal!

KREMATORIUM (thrash metal, Rijeka)
Web: Facebook

Krematorium je peteročlani thrash metal sastav iz Rijeke koji svoje korijene vuče još iz daleke 2007., ali prvi ozbiljniji počeci benda datiraju iz 2009. godine. Nakon dva demo albuma, mnoštva koncerata po Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji, bend je na jesen 2015. godine izdao svoj prvi album pod nazivom "Body Bags" te ga uspješno predstavio na festivalima po Hrvatskoj i Sloveniji. Ovaj uradak zagrebačka je publika imala prilike uživo poslušati početkom ove godine u sklopu Valhalla programa održanog u Močvari, a Krematorium se nakon odlične svirke još jednom vraća zagrebačkoj hordi old school metalaca željnih brzih rifova po uzoru na bendove zlatnog doba thrash metala 80-ih.

SPEEDCLAW (heavy/speed metal, Rijeka)
Web: Facebook

Ovaj heavy/speed metal bend iz Rijeke osnovan je 2015. godine pod utjecajem NWOBHM-a i old school speed metal bendova. Godine 2016. objavili su EP pod imenom Iron Speed (izdanje sadrži 6 pjesama - 3 na engleskom, 2 na hrvatskom i Heavy Metal Maniac, obradu kanadskog speed metal benda Exciter). Trenutno pripremaju novi EP koji će se zvati Beast In The Mist, a njegov izlazak se očekuje do kraja godine. Premijerno u Zagrebu, Speedclaw!

DJ KNEŽA (Zagreb)

Poslije bendova slijedi metal party u režiji DJ Kneže u kojemu bengamo na bendove kao što su: Slayer, Kreator, Metallica, Sodom, Megadeth, Destruction, Anthrax, Tankard, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Motörhead, Exciter, Venom, Running Wild, Overkill, Testament, Accept, Death, Pantera... 

Više na Facebooku

Slični događaji

ČET 05.07GIG TEŠKE PSIHODELIJE: ECSTATIC VISION Više
PET 06.07LAA PREDSTAVLJA: CIGARETTES AFTER SEX Više
ČET 12.07METALSOUND MUSIC & MOČVARA PREDSTAVLJAJU: ICED EARTH Više
SUB 08.09LAA PREDSTAVLJA: A PLACE TO BURY STRANGERS Više
PON 10.09SLUDGE METAL GIG: PRIMITIVE MAN, 16 Više