• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

ProgramNEDJELJA 02.10.2022. • VRATA 13:30 • POČETAK 13:30 • KRAJ 16:00

MOČVARNA AKADEMIJA: MOČVARNI LABORATORIJ

TIJELO KAO TEKSTURA


upad: 0 KN

Termini održavanja:
Subota 1.10. / 16:30 - 19:00
Nedjelja 2.10. / 13:30 - 16:00

Radionica se ne naplaćuje.
Obavezne prijave: robertamilevoj@gmail.comTematske radionice suvremenog plesa i pokreta / TRSPP osmišljene su u formi plesno - kreativnih susreta u kojima se polaznici različitih dobnih skupina i iskustava upoznaju sa stvaralačkim procesima u radu s tijelom. Radionice su raspoređene u kombinacije različitih tematskih jedinica (pažnja, dah, oblik, prostor, ritam, i dr.) s pažnjom upravo na odnose koje stvaraju takvi pristupi u kretanju. Svaki od navedenih plesnih parametara promatra se kao potencijal za razvijanje plesnog vokabulara s namjerom osvještavanja svjesnog promišljanja o tijelu, pokretu i plesu.

Radionica na zadanu temu Tijelo kao tekstura započinje s upoznavanjem i postupnim osvještavanjem tjelesnih veza ( s naglaskom na skeletni i mišićni sustav ) koje koristimo kao uporište za cjelovito kretanje u plesu. Umnožavanjem informacija koje potiču povećanu pažnju naspram vlastitog tijela te primanjem imaginativnih, taktilnih i verbalnih uputa, polaznici postupno stavljaju pažnju na doživljaj te razvijaju vlastitu interpretaciju naspram dobivenih informacija putem odabira različitih 'tekstura' u vlastitom kretanju. Teksture označavaju promjene oblikovanja pokreta, upotrebu dinamičkih promjena te raznolikost primjene pojedinih dijelova tijela. Kroz istraživački pristup i improvizacijske alate namjera je postići osviještenost u plesu upotrebljavajući razne mogućnosti pokreta te njegovog oblikovanja unutar tijela, kinesfere i vanjskog prostora.

ROBERTA MILEVOJ - Biografija
Rođena u Puli 1979.g. Od 1998.g. djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja na području suvremenog plesa. Dugi niz godina bogato plesno iskustvo stječe izvan formalnog institucionalnog okvira obrazovanja kroz sudjelovanje na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu (apap – Performing Europe, Tanzfabrik Berlin, Impulstanz, Life Long Burning, MKFM i drugi). 2018.g. upisuje preddiplomski studij suvremenog plesa – nastavnički smjer pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te nastavlja unaprjeđivati vlastito iskustvo iz različitih sadržaja suvremene plesne prakse. Više od 20 godina svoje profesionalne karijere kao plesačica surađuje s plesnim umjetnicima, redateljima i plesnim ansamblima uz koje stječe dugotrajno i vrijedno plesno znanje o izvedbi u plesu i kazalištu (Matija Ferlin, Borut Šeparović, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi / Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective i drugi). Osim mnogobrojnih izvođačkih angažmana, tijekom godina razvija svoj koreografski rukopis te potpisuje veći broj autorskih i koautorskih predstava za koje je priznata nagradama od strane struke kao i publike (material248, Roberta, Roberta, Rachel & Sonny, Opet Roberta, &, U OČIMA, Familija, SCENA, ROB3RTA, Prizori). Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010.g. za najbolju žensku ulogu u predstavi NASTUP. Dobitnica je Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011.g. za predstavu Roberta, Roberta. 2013.g. nominirana je za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji izvođačice godine. 2014.g. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg koreografskog ostvarenja u predstavi Opet Roberta. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.