• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5
1518
1921232425
262728 
       

ProgramSRIJEDA 21.09.2022. • VRATA 18:00 • POČETAK 18:00

MOČVARNA AKADEMIJA: VRELO ZVUKA

SEVDAHLAB - SAZLIJSKA SCENA SARAJEVA


upad: 0 KN (obavezne prijave)

Voditelj: Damir Imamović
Rok za prijave: 20.9.2022.
Prijave: izvorista.hr@gmail.comSamo dan prije ekskluzivnog samostalnog koncerta u Močvari, Damir Imamović će održati SevdahLab radionicu i to na temu 'Sazlijska scena Sarajeva'. SevdahLab će se održati u srijedu, 21. rujna s početkom od 18 do 20 sati. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a prijaviti se možete na email izvorista.hr@gmail.com, ali požurite jer je broj mjesta ograničen.

Paralelno sa svojom glazbenom aktivnošću, Imamović je 2010. započeo istraživačko-obrazovni program SevdahLab s kojim želi podići svijest o sevdahu i njenoj povijesti. Bilo u obliku predavanja, bilo u obliku radionice, Imamović je sa SevdahLabom gostovao diljem regije, ali i na raznim europskim i svjetskim pozornicama i sveučilištima. Tako su u SevdahLabu sudjelovali i u Chicagu, Veneciji, Amsterdamu, Varšavi, Aarhusu, Bruxellesu i mnogim drugim gradovima, a Imamović je s ovim projektom više puta gostovao i u Zagrebu.

Ovaj put nam priprema posebno izdanje SevdahLaba s temom sazlijske scene Sarajeva. U svom najnovijem radu koji uskoro treba da se pojavi u formi knjige, Damir Imamović izlaže povijest muzičkog instrumenta po imenu saz u području grada Sarajeva. Njegova istraživanja upućuju na uzbudljiv društveni razvoj saza i na postojanje cijele vibrantne sazlijske scene koja je do danas ostala gotovo potpuno nepoznata.

Damira Imamovića ne treba posebno predstavljati. Odrastao je u obitelji sevdalijskih bardova, djeda Zaima i oca Nedžada, a u svijet tradicijske glazbe uplovio je početkom 21. stoljeća. S Damir Imamović Triom, Sevdah Takhtom Damira Imamovića i pod imenom Damir Imamović objavio je sedam studijskih albuma za koje je dobio mnoga priznanja nagrade, a možda najvažnija je ona od uglednog časopisa Songlines koji je 2021. album "Singer Of Tales" proglasio najboljim europskim albumom.

Što se tiče znanstveno-istraživačkog rada, 2015. je postavio multimedijalnu izložbu 'Sevdah, umjetnost slobode', a godinu kasnije je objavio knjigu 'Sevdah'.

Događaj se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.