• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

Program



SUBOTA 24.10.2020. • VRATA 16:30 • POČETAK 20:00

MOČVARNI LABORATORIJ

SCENSKA PRIMJENA (SVOG) KOMIČNOG KARAKTERA


upad: 0 KN



SCENSKA PRIMJENA (SVOG) KOMIČNOG KARAKTERA

Prijave su obavezne (rok 20.10.)
Prijave: ivana.pedljo@mochvara.hr
Broj mjesta je ograničen.

Pozivamo sve ozbiljne kandidatkinje i kandidate da se prijave na radionicu. Pod "ozbiljne" mislimo na one koji će se redovno pojavljivati, dolaziti na vrijeme i aktivno sudjelovati na radionici.
Rad na radionici će se većinom bazirati na glumačkoj tehnici klauna, te na korištenju fizikalnosti polaznika/ca i njihovih fizičkih i karakternih osobitosti u svrhu pronalaženja komičnih karaktera koji nam mogu omogućiti rad na scenama i materijalima za izvedbu, kako samostalno, tako i u parovima ili većim grupama.
Ova vrsta rada kao rezultat ima produbljivanje osobitosti svakog "karaktera" i daje mogućnost svakom uključenom da se smije i zabavlja sa svojim vlastitim "manama" ili "vrlinama", no isto tako i sa svojom situacijom i svakodnevnim životom i odnosima, kao i s istim takvim "materijalom" svojih kolega i kolegica. Ovo može otvoriti razne prostore slobode u istraživanju "scenskog". Također donosi obilje druženja, smijeha i zabave, što nije od male važnosti u 2020. godini. Radionica traje dva dana, 23.-24.10.2020.

O voditeljici:
Nikolina Majdak se dugi niz godina bavi istraživanjem na polju neverbalnog teatra i izvedbe, tijela i pokreta, uvijek polazeći iz polja mogućnosti koje otvara klaun, kao biće koje zapravo reprezentira čovjeka i takozvano ljudsko stanje.
Surađuje s mnogim kazalištima i umjetničkim organizacijama na području nezavisne kulture. Stvara i smišlja u okviru svoje umjetničke organizacije Cirkusom Inspirirano Rubno Kazalište Pozor (skraćeno CIRK POZOR)

Močvarni Laboratorij je edukacijski program udruge URK koji se provodi u klubu Močvara, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti RH.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.