• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
11
1316171819
20212223242526
2728293031  
       

ProgramSRIJEDA 25.03.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 50/65 KN

ODGOĐENO: BLURT, L.H.D.

BLURT (UK), L.H.D. (Sisak)
Dragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara
 

BLURT (UK)
Web: tedmilton.netFacebook

Karizma. Ovaj pojam često se olako spominje u opisima kojekakvih glazbenih bezveznjaka u nenadahnutim pokušajima privlačenja publike na njihove jalove koncerte. Ted Milton, frontman grupe Blurt, s druge strane, tom je unikatnom osobinom obdaren do te mjere da se ona u potocima slijeva iz njega čak i dok ponedjeljkom ujutro odlazi na tržnicu. Poput Ukletog Holandeza kulerštine, ovaj bezvremeni engleski ekscentrik kroz ključne dekade 20-og stoljeća kroči drčno, ostavljajući tragove natopljene plemenitom pljuvačkom na svemu čega se dotakne.

'60-ih i '70-ih u raspojasanom Londonu bavi se poezijom i lutkarstvom (Eric Clapton u svojoj autobiografiji spominje kako su mu tulumi s Miltonom promijenili život, a monthypythonovac Terry Gilliam angažira ga za rad na filmu Jabberwocky), da bi se '79. pod utjecajem punk eksplozije primio saksofona i osnovao Blurt kao konačni ispušni ventil svih svojih kreativnih stremljenja. Glazbeni okvir grupe definiran je od samog početka - hipnotički repetitivne fraze bubnja i gitare (najdugovječniji gitarist je Steve Eagles iz grupe Satans Rats, poznate svim kolekcionarima opskurnog '77 punka) Miltonu služe kao podloga za neurotične trzaje saksofonskih riffova i poetskih provokacija.

Manijakalni intenzitet njihovih ranih nastupa osigurava im kratkotrajni ugovor s manchesterskim Factory Records, ključnom etiketom post-punka (još jedan izlizani pojam), da bi ubrzo nakon toga krenuli vlastitim kvrgavim putem uz bezbroj nezavisnih izdanja u žanru koji je lakše definirati asocijacijama nego uobičajenim kategorizacijama (makar su ga neki domišljati Zagrepčani jednom nazvali pogo-jazz-noir).

I dok bandovi iz tog doba danas povremeno organiziraju reunion ukazanja kako bi si nahranili ego i popunili kućni budget, Blurt kroz 40 godina neprekinute karijere, uz turneje na koje odlaze isključivo vlakom (i koje godinama najavljuju kao posljednju), dosljedno plivaju istim onim mutnim vodama u kojima se brčkaju primjerice Tom Waits, Ian Svenonius, The Residents, Sleaford Mods i ini tvrdoglavi nepopustljivci kojima su vlastita pravila važnija od onih nametnutih.

To su Blurt. A tko ste vi? Koliko god mladi bili, Ted Milton je sa svojih 76 godina još uvijek mlađi od vas. Koliko god bili uvjereni da imate dobar band, autentičnost i uvjerljivost Blurta teško ćete dostići. Koliko god mislili da možete na pametniji način provesti srijedu navečer, odlazak na njihov koncert vjerojatno je najbolji potez koji ćete povući ove godine!

L.H.D. (Sisak)
Web: Bandcamp, Facebook, Instagram, Youtube

Kako bi ovu jedinstvenu srijedu zaokružili na najbolji mogući način pripremili smo vam još jedan izuzetan, ali totalno drugačiji bend. Instrumentalni r'n'r trio L.H.D. samo je naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, glazbenici s preko dvadeset godina iskustva, nekima poznati kao članovi ugaslih The Bambi Molestersa. Trio isprepliće utjecaje nekoliko žanrova: garage, soul, exotica, surf, psihodelije i tvore jedinstven i svjež novi zvuk.

Novi, dvostruki A - singl, objavljen krajem 2019. godine sadrži dvije pjesme: Boiling Water, Dreamy Girl i This Caramel Should Cover The Earth. Objavljen je za nezavisnu etiketu Dirty Old Label zajedno s novom bendovskom podetiketom, Red Drum, kao digitalno izdanje, dostupno za besplatni download, te kao klasični 7" vinil.

Snimljen je u Sunday Studios u ožujku 2019. godine tijekom snimanja demo verzija pjesama za novi album Off The Grid, koji ujedno i najavljuje.

Kako bi bilo najbolje opisati o čemu je riječ?
L.H.D.: "Nove pjesme su potpuno svježe, otvorene i slobodne. Singl donosi dvije koje će se nekome možda učiniti potpuno suprotne, ali mi upravo u tome vidimo njihovu zanimljivost: kao noć i dan, kao krajnosti između kojih je sve moguće. Same su se izdvojile kao idealan par za singl. Ocrtavaju zamišljeni horizont unutar kojeg će zaživjeti sve ostale pjesme na albumu. Ono što nas najviše zanima na ovom albumu je sloboda u kreativnom postupku, na svim razinama njegova nastanka."

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.