• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
11
1316171819
20212223242526
2728293031  
       

ProgramPONEDJELJAK 23.03.2020. • VRATA 19:30 • POČETAK 20:00 • KRAJ 22:30

ODGOĐENO: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

KRAJOLICI IZ MAŠTE


upad: 0 KNDragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara

 

Gošće: IVA GAVRILOVIĆ (Virovitica/Zagreb), MARTINA LONČAR (Slavonski Brod/Zagreb), VALENTINA LONČARIĆ (Zagreb/Rijeka), MIA MARTINOVIĆ (Zagreb).
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)

Nekako s proljeća Filmske večeri u Močvari okreću svoj pogled prema filmskim krajolicima iz mašte koje su nadahnuto kreirale četiri mlade autorice. Stvarajući filmove amaterski iliti ga ljubavno Iva Gavrilović, Martina Lončar, Valentina Lončarić i Mia Martinović odvode nas na uzbudljiva putovanja filmskom slikom i njenim slojevima iznalazeći blaga od kojih se mijenja ideja o tome što film jest i što bi sve mogao biti.

Netom nagrađena na Gledalištu Kinokluba Zagreb Valentina Lončarić u Gradu u koji mora putovati kreira duhovit filmski esej u kojem se dubinski prepliću osobne i službene pripovijesti, a humorom se služi i Martina Lončar u svom Kopfkinu maestralno istražujući veze klasičnog slikarstva i pokretnih slika. Kako je film tek ekran naše svijesti i savršena podloga za otisak naših žudnji u Valovima svijesti demonstrira Iva Gavrilović, dok Mia Martinović u svojoj debitantskoj filmskoj odiseji Taste of Space odlazi ni više ni manje nego u druge galaksije otkrivajući kako je okus želje postojan i na mjestima koja ne postoje.

Prve proljetne Filmske večeri u Močvari odvest će nas na uzbudljivo putovanje filmskim krajolicima iz mašte te ugostiti mlade dame koje stoje iz njihovog rođenja.

Raspored:

19:30 vrata
20:00 projekcija: Valovi svijesti (Iva Gavrilović, 2020), Taste od Space (Mia Martinović, 2019), Kopfkino (Martina Lončar, 2019/20), Grad u koji moram putovati (Valentina Lončarić, 2019)
21:00 razgovor

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.