• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2020.
PUSČPSN
13
253031
       

ProgramPETAK 10.04.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 50/65 KN

ODGOĐENO: MONSIEUR DOUMANI

MONSIEUR DOUMANI (Cipar), DJ EMIR (Dubrovnik)


upad: 50/65 KNDragi posjetitelji i izvođači,⁣

u skladu s preporukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o javnim okupljanjima planirani program kluba Močvara u ožujku neće biti održan. O daljnjim koracima i novim datumima odgođenih događaja obavijestit ćemo vas pravovremeno u skladu s novim okolnostima. Hvala svima na razumijevanju i podršci! Nadamo se da se čim prije ponovo vidimo na sjajnim događanjima u vašem omiljenom klubu!⁣

Vaša Močvara

 

MONSIEUR DOUMANI (Cipar)
Web: Facebook

Jedan od najboljih svjetskih world music izvođača se vraća u Močvaru. Manje od godinu dana nakon što su u šatoru Cirkobalkane napravili feštu za pamćenje, Monsieur Doumani ponovo gostuje u Zagrebu, a sada nam dolaze i sa službenom titulom najboljeg world music banda na svijetu. Taj mu je naslov dodijelio ugledni časopis Songlines, vjerojatno najutjecajniji svjetski world music medij, ali svi oni koji su prošle godine svjedočili nastupu Monsieur Doumani u Zagrebu znaju da im nikakva druga pozivnica za ovaj koncert ne treba. Onakvu energiju i koncertno ludilo teško je opisati, to jednostavno treba doživjeti.

Monsieur Doumani je osnovan 2011. u Nikoziji, a ovaj trio na akustičnim instrumentima (tzouras – instrument jako sličan bouzoukiju, flauta, trombon, gitara) uz malu pomoć elektronike izvodi ciparske tradicijske pjesme kao i autorske pjesme naslonjene na tamošnju tradiciju, bilo tekstom, bilo melodijom. Od početka svojeg rada privukli su pažnju svih world music medija pa su odmah počele pljuštati sjajne recenzije i nagrade.

Prvi album ("Grippy Grappa") je objavljen 2013., a uz maksimalne ocjene u najvažnijim world music časopisima, Songlines i fRoots, Monsieur Doumani su proglašeni jednim od najboljih debitanata na world music sceni. "Sikosis" iz 2015. je, uz sjajne recenzije, donio grupi i prva mjesta na mjesečnim listama World Music Charts Europe i Transglobal Music Charts, a Songlines i fRoots su ga proglasili albumom kojeg se mora imati. Sve je kulminiralo kada je Songlines ove Ciprane nominirao za najbolju world music grupu 2016., ali to nije uljuljkalo Antonisa, Angelosa i Demetrisa. Lani su objavili svoj treći album, "Angathin", a on im, osim već uobičajenim sjajnih recenzija i mjesečnih titula najboljeg world music albuma, donosi i prvo mjesto na godišnjoj listi Transglobal World Music Charts.

Iako su požnjeli sve ove uspjehe, Monsieur Doumani su zadržali DIY pristup svojem radu. I dalje sve albuma izdaju samostalno, a najviše ih vesele koncerti pa su praktično pola godine na turneji.

DJ EMIR (Dubrovnik)
Prije i poslije koncerta Cinkuša na rasporedu je world music program pod ravnanjem DJ-a Emira Fulurije. Slušat ćemo plesnu glazbu iz cijelog svijeta.

Vrelo zvuka je projekt Močvare posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije. 

više na facebooku

Slični događaji

PON 10.08INDIE FOLK GIG: DAUGHTER Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.