• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramPONEDJELJAK 19.07.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 19:00

OTVORENJE MOČVARNE TERASE: VRELO ZVUKA: BALKALAR

BALKALAR (Zagreb)


upad: 0 KN

Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Ulaznice u pretprodaji potražite na prodajnim mjestima Entria.Došao je dan kada otvaramo Močvarnu terasu na nasipu!
Na vašu i našu sreću, taj će događaj koincidirati s koncertom Balkalara i tim će povodom koncert biti besplatan! 

BALKALAR (Zagreb)
Web: Facebook, BandcampInstagram, Youtube

Priča o Balkalaru je klasična priča o mladim ljudima koji su velikim trudom i još većom željom izgradili svoje ime počevši doslovno od ulice. Ovaj kvartet mladih glazbenika svoje je umijeće gradio nastupima na ulici na kojima bi često u trans bacali slučajne i manje slučajne prolaznike. Nije rijetko bilo vidjeti prave male plesne tulume ispred Balkalarovog 'šešira' na raznim mjestima diljem Hrvatske, a oduševljenje nisu skrivali ni domaći ljudi, ali ni stranci.

Sljedeći logičan korak su bili nastupi u klubovima, manjim i većim, a Balkalar nije izgubio ništa od one 'ulične' energije. Dapače, sve se podiglo na još veći nivo pa se može bez problema reći kako je Balkalar onaj bend kojeg zovete u goste kada želite napraviti pravi tulum. Za sebe kažu kako su bend uz kojeg je dernek naprosto neizbježan, a promoviraju one pozitivne strane Balkana koje je zapadni čovjek zaboravio - slavlje života, pjevanje, ples, sloboda, uživanje, ljubav. Nemamo puno toga za dodati ovom opisu.

Repertoar kojeg Balkalar izvodi na svojim koncertima je satkan od najvećih hitova balkanske regije i šire. Sevdah, makedonske, romske, hrvatske pa čak i iranske pjesme se nalaze na repertoaru ovoga benda kojemu je cilj što više približiti mladima kulturnu baštinu i način života koji je danas zaboravljen. Članovi su Pavle Kladarin (kontrabas, vokal), Irma Bulaja (violina, vokal), Juraj Valentić (gitara) i Ivan Judaš (djembe).

I za kraj citiramo opet sami Balkalar: "Nema tu puno filozofije, kada počnemo svirati, slušatelji ulaze u trans stanje uma potpomognuto balkanskom božicom Shljivom i sve postaje nadrealno."

više na facebooku

Slični događaji

SUB 27.11ZAČARANA MOČVARA: CHRIS ECKMAN Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.