• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5711
141518
1921232425
26272829 
       

ProgramČETVRTAK 06.09.2012. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

PODRŽI SCENU! & ZAČARANA MOČVARA

ANTE PERKOVIĆ (Zagreb), OGNJEN BAŠIĆ/ČUDNOREĐE (Zagreb), FELON (Zagreb), IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko), LUKA BELANI (Križevci), MARSHMALLOW (Krapina), MIKI SOLUS (Zagreb), NEVJERNI TOMO (Dugo selo), PETAR VRANIĆ (Zagreb), ZVONIMIR VARGA (Zagreb)


upad: 0 KNPODRŽI SCENU! & ZAČARANA MOČVARA

Podrži scenu! je koncertni program koji u klubu Močvara počinje sa novom sezonom. Namjera nam je, putem redovitih mjesečnih koncerata, dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, želimo mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu. Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen - predstaviti ćemo bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja - punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Ono što nam je važno je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju. Uz sve to, nastojat ćemo povremeno kao podršku pozvati i nekoga od „veterana scene“.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Nakon tri uspješne Začarane Močvare zadnjih mjeseci, poslije kratkog ljetnog predaha, Nina će nam i tijekom ove sezone predstavljati što se to novo kuha na sve popularnijoj kantautorskoj sceni.

U svom prvom izdanju, Podrži scenu! vam u suradnji s programom Začarana Močvara predstavlja Kantautorski fest I. Ujedno, ovo je prva večer festivala na kojoj predstavljamo muške autore. U listopadu nas očekuje prava poslastica gdje ćemo predstaviti i naše mlade kantautorice.

Na 3 stagea prvog kantautorskog festa nastupaju:

ANTE PERKOVIĆ (Zagreb)
Naš poznati novinar, publicist, rock-kritičar i glazbenik. Ako se do sada niste sreli s njim, Perkovićev posljednji album „Duplo dno“ idealan je za upoznavanje.
http://www.youtube.com/watch?v=iuvqjF-uucs

OGNJEN BAŠIĆ/ČUDNOREĐE (Zagreb)
Po autorovom riječima, Čudnoređe je fenomen, granica između ludosti i arta.
http://www.myspace.com/cudnoredje

FELON (Zagreb)
Denis Katanec glazbeno je na tragu mješavine americane, pop-folka i indie rocka. 
http://www.myspace.com/felonzg

IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)
Mladi skladatelj iz Jastrebarskog čije su pjesme prožete indie rockom, bluesom i countryem, ne bježeći istovremeno od šansone.
http://soundcloud.com/ivan-skrabe

LUKA BELANI (Križevci)
Poznati križevački kantautor koji je sa dva izdana albuma na sebe skrenuo pažnju muzičke javnosti i stekao značajan broj slušatelja, kako u Hrvatskoj, tako i van njenih granica.
http://lukabelani.com/

MARSHMALLOW (Krapina)
Nakon desetak izdanih indie lo-fi albuma, Matija Habijanec s pravom na lokalnoj sceni ima kultni status. Marshmallow i dalje svirucka i pjevuši, samo što u zadnje vrijeme baš i ne „objavljuje“ albume. Uskoro će sa svih sedmero zainteresiranih podijeliti dva već snimljena, obećaje. Svirat će uglavnom te neke nove pjesme.
http://www.myspace.com/marshmallowspace

MIKI SOLUS (Zagreb)
Osebujni trubadur i autor dva albuma koji vas nesumnjivo neće ostaviti ravnodušnima.
http://mikisolus.bandcamp.com/

NEVJERNI TOMO (Dugo selo)
Pseudonim Tomislava Zorića, pjevača i gitariste grupe Olovni ples, koji će nam predstaviti svoj album „Pogled s drugog brijega“.
http://nevjernitomo.bandcamp.com/

PETAR VRANIĆ (Zagreb)
Mladi kantautor iz Zagreba sklada pjesme na engleskom jeziku, pomalo melankolične i mračne, a vokalom je na tragu Brucea Springsteena.
http://www.youtube.com/watch?v=DDa_m4dZwYA

ZVONIMIR VARGA (Zagreb)
Zagrebački kantautor pojavio se „niotkuda“ i u vrlo kratkom periodu je zagolicao je pažnju javnosti ispričavši na svom prvom albumu „Pjesme“ priču o različitim aspektima ljubavi.
http://blog.vecernji.hr/zvonimir-varga

[event @ facebook]
 

Slični događaji

SUB 10.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
PET 16.12DIRTY DANCING : DJ DAVID HASSELHOFF Više
SUB 17.12FIST FROM EAST: DEBELI PRECJEDNIK, KRIVA ISTINA, LOŠ PRIMJER, SMRT RAZUMA Više
PET 30.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI Više
SUB 31.12MOČVARNA NOVA GODINA: ŠTALA by DJ MARIO KOVAČ Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.