• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2022.
PUSČPSN
5711
141518
1921232425
26272829 
       

ProgramČETVRTAK 30.10.2014. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00

PODRŽI SCENU!

KYMERA (Osijek), AGHARTI (Samobor/Zagreb)


upad: 0 KNNamjera Podrži scenu! programa je, putem redovitih mjesečnih koncerata, dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, želimo mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.

Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen - predstaviti ćemo bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja - punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Ono što nam je važno je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju.

www.mochvara.hr/podrziscenu // podrziscenu@mochvara.hr

KYMERA (Osijek)
Web: Facebook, Reverbnation, SoundCloud

Kymera je metal band, porijeklom iz Osijeka, osnovan 2006 godine.
Nakon prvih nekoliko nastupa, koji su prošli iznenađujuće dobro, bend je odlučio snimiti svoj prvi demo, nazvan "Demo 2008". Demo je snimljen u studiju Armagedon, a masteriran od strane Eldara Ibrahimovica Pipsa. Unatoč činjenici da je Demo snimljen u samo nekoliko dana, dobio je sjajne kritike, te Kymera odlučuje nastaviti s povećanjem broja nastupa, što po Hrvatskoj, što u inozemstvu.

U 2011. godini bend počinje sa snimanjem novog albuma, koji je rađen i masteriran gotovo godinu dana, također u studiu Armagedon. U međuvremenu, bend nastavlja s povećanim brojem sve boljih koncerata, a također je imao čast svirati kao predgrupa Machine Head-u, za što je Kymera izabrana od Robb Flynna osobno.

U jesen 2011. godini Kymera je objavila svoj prvi video spot, koji je snimljen za stvar "Alive In Pain". Video spot je dobio jako dobre kritike, tako da bend odlučuje snimiti još jedan - "Under Your Skin", koji je objavljen u proljeće 2012. Oba spota je snimao i obradio Robert Ferenc, sa sjajnom pomoći Igora Somboleca na spotu "Alive In Pain", i s pomoći legendarnih članova ekipe "Braće Pejić", koji su sudjelovali s odličnim idejama na spotu "Under Your Skin".

Konačno, početkom 2013. godine Kymera potpisuje za izdavačku kuću "Miner Recordings", te objavljuje svoj prvi album "Stillborn"! Ovo je re-izdanje Kymerinog studijskog albuma, s novim logotipom i cover artworkom.
U 2014. godini bend nastavlja intenzivno s koncertima što rezultira odlaskom Saleta iz benda zbog previše osobnih i poslovnih obveza.

Njegovo mjesto zauzima Eldar Ibrahimović Pips, dugogodišnji prijatelj benda, tonac/producent demoa i albuma Stillborn. Član legendarnog osječkog benda War-Head-a, vrhunski bubnjar, vlasnik studija Armageddon.
Bend i dalje nastavlja s koncertima, ali i s radom na novim materijalima, koji bi ponovno trebali dokazati snagu bendovog, već prepoznatljivog stila, ali i sa značajnim poboljšanjima u tehnici i kvaliteti zvuka. 

AGHARTI (Zagreb)
Web: agharti.eu,  Facebook

Agharti je nastao u proljeće 2009. godine okupljanjem današnje postave. Kao posljedica različitih muzičkih utjecaja na članove, od grungea i rocka pa do metala, Agharti ima zvuk koji spaja više žanrova te ga nije lako klasificirati.
Za skladanje su odgovorni Alen, Tina i Iva, za aranžman svi članovi, a za tekstove Tina i Iva.

U proljeće 2010. Agharti predstavlja svoj prvi demo album "...thoughts of a sleepless night..." koji se sastoji od 12 pjesama, od kojih se neke još uvijek mogu čuti live. U svibnju 2010. osvojili su prvu nagradu na demo natječaju i tako "zaradili" snimanje singla u studiju.

U ožujku 2011. svirali su kao predgrupa nizozemskom symphonic metal bendu Epica te su dobili mnogo pozitivnih reakcija od strane kritičara. U listopadu 2011. osvajaju prvo mjesto na O'Rock demo natječaju, a mjesec dana kasnije izlazi njihov prvi studijski singl pod nazivom "Away from here" na kojem su predstavljene tri nove pjesme: "Away From Here", "Lost", "The End Of Your Domination".

Od važnijih koncerata na kojima su nastupili treba spomenuti i Metal Camp 2010. u Sloveniji i Metalfest 2012. u Hrvatskoj.
Na ljeto 2012. potpisuju s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath Records, a listopad provode u Italiji snimajući svoj prvi studijski album pod nazivom Change, koji se sastoji od 13 pjesama. 

više na facebooku

Slični događaji

SUB 10.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
PET 16.12DIRTY DANCING : DJ DAVID HASSELHOFF Više
PET 30.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI Više
SUB 31.12MOČVARNA NOVA GODINA: ŠTALA by DJ MARIO KOVAČ Više
NED 24.09POST METAL KONCERT: GOD IS AN ASTRONAUT Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.