• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
14
20
253031
       

ProgramSRIJEDA 18.11.2020. • VRATA 19:30 • POČETAK 20:30 • UPAD 25/35 KN

RASPRODANO: MINI INDIE EMO NAOČALE

CELETOIDS (Zagreb), PARNEPAR (Zagreb)


Upad u pretprodaji: 25 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 35 KN

Koncert je rasprodan. Karata više nema u pretprodaji i neće ih biti na ulazu u klub.Napomena:
DDR ovom zgodom ipak neće bit u mogućnosti nastupiti. 


Ova je godina bila i još uvijek jest teška za mnoge, a Indie emo naočale nisu iznimka - imali smo srednje velike planove, no podli virus ih je osujetio. Online koncerte smo u startu otpisali kao ideju: lijepo je to, ali mi smo sramežljivi pa nam je bilo neugodno pitati ljude da sviraju pred kamerom, a i svi znamo da ništa ne može zamijeniti koncerte uživo i tu izmjenu energije između benda i publike… koja tri metra dalje stoji prekriženih ruku i povremeno udijeli slabašan aplauz.

S time u vidu, ne preostaje nam ništa drugo doli da krajem godine upriličimo za pojmove Indie emo naočala žanrovski netipičan, no usprkos tome izvrstan gig, na kojem samo za vas, 45 sretnika/ica koji/e ulove kartu na vrijeme, sviraju:

CELETOIDS (Zagreb)
Web: Bandcamp

Uprava Indie emo naočala već punih 13 minuta sjedi pred otvorenim Word dokumentom i pokušava napisati suvislu najavu za Celetoidse, no istovremeno slušanje Celetoidsa joj odvlači pozornost. Jedino nam je rješenje posegnuti za nekom starom najavom koja kaže:
"The Celetoids su relativno svjež bend sastavljen od članova Modern Delusion, Black Gust i Chresus Jist. Sviraju neurotičan, sirov i ogoljen miks prvog vala punka, garažnog rocka i autsajderskog punka ala Rudimentary Peni, a karakteriziraju ih vrlo kratki i eksplozivni setovi."
Eto, ni mi to ne bismo rekli bolje. Ipak, dodajmo da su pred koju godinu objavili f a m o z a n LP "Pupal Stage", a ove godine su izbacili "Optic Nerve", kazetu s četiri stvari, svaka igra, svaka dobiva. Čisto nam bude žao što nemamo na čemu slušati kazete…
Oba izdanja je objavio agramerski Doomtown Records, a ovaj nastup će ujedno biti promocija spomenutog "Optic Nervea". Ako nas pamćenje dobro služi, Celetoidsi prilično dugo nisu svirali nigdje, tako da nam je iznimno drago što će se pred razdragane fanove vratiti upravo na Indie emo naočale gigu, a ovim putem ih molimo da odsviraju i onu stvar od Big Boysa.

PARNEPAR (Zagreb)
Web: Bandcamp

Teško je naći Indie emo naočalaša/icu koji/a se ne zaklinje u "Paket aranžman", Šarlo Akrobatu i slične vrhunce exYu glazbene produkcije, pa s osobitim zadovoljstvom možemo reći da će ovom prigodom i takvi/e doći na svoje!
Naime, Parnepar inspiraciju svakako crpe iz jugoslavenskog novog vala, ali ne na onaj sviram-akustaru-pred-filozofskim način, već na poprilično-svjež-i-originalan način, pod utjecajem Parafa ili već spomenutih Šarlo Akrobate, a ni inozemni žanrovski prvaci poput The Fall ili Wire im također nisu mrski!
Ovom će zgodom promovirati "Dobar dan, izvolite", svoje novo izdanje objavljeno za, tko bi rekao, Doomtown Records!

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.