• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
14
20
253031
       

ProgramČETVRTAK 19.11.2020. • VRATA 18:00 • POČETAK 19:00

RASPRODANO: VRELO ZVUKA: VEJA, ZORAN MAJSTOROVIĆ

VEJA (Pazin), ZORAN MAJSTOROVIĆ (Rijeka)


upad: 0 KNBesplatnih ulaznica više nema u pretprodaji i neće ih biti na ulazu u klub. Za sve one koji su zbog ograničenog broja mjesta ostali bez istih pripremili smo live stream koncerta kojeg možete pratiti na Youtube kanalu Močvare
 

Klub Močvara je u sklopu programa Vrelo zvuka tijekom cijele 2020. održavao zanimljive etno/world music koncerte, a sada smo vam pripremili pravu poslasticu - vraća nam se Veja, a prvi put ćemo ugostiti i Zorana Majstorovića. Koncert koji se ne propušta, a za sve one koji će zbog ograničenog broja mjesta ostati bez istih pripremili smo i live stream koncerta.

VEJA (Pazin)
Web: Bandcamp

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ "veja" znači "obred bdijenja", također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.
Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.
Njihov prvi album, "Dolina mlinova" iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. "Dolina mlinova" je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, a posebno doživjeti uživo. Ove godine je Veja krenula s radom na novom albumu, izbacili su pjesmu "Teško majki", a novi materijal će osvanuti tijekom sljedeće godine.


ZORAN MAJSTOROVIĆ (Rijeka)
Web: www.zoranmajstorovic.com

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U gotovo 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Njegovo polje djelovanja nije ograničeno samo na jazz i etno glazbu, već se bavi i drugim aspektima zvuka i glazbe kao što su sound art, projekti usmjereni k poimanju zvuka kao materijala u umjetnosti, site-specific koncerti…
Zoran je aktivan u mnogim projektima, od kojih moramo istaknuti njegov Atma Mundi Ensemble, a u Močvaru nam se dolazi predstaviti samostalnim projektom u kojem ćemo slušati tradicijsku glazbu Balkana i Mediterana, kao i autorske kompozicije i improvizacije koje će Zoran izvesti na gitari i više tradicijskih instrumenata.

Koncert se odvija u sklopu kampanje za Interkulturni društveni centar u Zagrebu: "Zagreb: Otvoreni grad?" u partnerstvu s platformom Upgrade. Program je financiran od strane Zaklade Kultura nova.
Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.


 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.