• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramČETVRTAK 17.09.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 30/40 KN

ZAČARANA MOČVARA

Mjesto događanja: Terasa Močvare

IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)


upad u pretprodaji: 30 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 40 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na prodajnim mjestima Entria.IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)
Web: Facebook, BandcampDeezer

"Poetika je ovo čovjeka kojemu je glazba nešto poput molitve, dok stihovima kao da želi tek podsjetiti da i dalje postoje manje prolazne stvari u ovom našem sintetikom i glasnoćom zagušenom svijetu." T. Matošin, Soundguardian.

Započeli smo najavu s ovom rečenicom koja najbolje opisuje glazbu ovog kantautora iz Jastrebarskog. Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca, iz onog nesvijesnog i ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica, i vraća nas na onaj put, put prema sebi.

Ivan iza sebe ima dva EPa. O Škrabeu piše engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu "R2 Rock’n’Reel". Jedan je od aktera dokumentarnog filma "Music is a Universal Language" te se pojavljuje u "Rezervnoj kulturi", glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca, koji između ostalog piše o Ivanu: "Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku i regionalnu produkciju." Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EPom "Dodirom slobode" te je pisao o Ivanu i pjesmi "Napustite gradove" čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije.

Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio).

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.