• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
2324252629
30     

ProgramČETVRTAK 29.01.2015. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 20 KN

ZAČARANA MOČVARA

ATMOSPHERIC (Rijeka), JASTUK (Francuska/Zagreb)


upad: 20 KNJASTUK (Francuska/Zagreb)
Web: Facebook

Hrvatsko-francuski duo, čija je autorska muzika spoj zapadnoeuropskih, balkanskih, afričkih i svemirskih zvukova. Oni su Jelena na udaraljkama (balafon, cajon) i Rodolphe na gitari. U ljeto 2012. prvi put su zajedno svirali na ulicama jadranskih otoka. S vremenom su počeli pisati svoje pjesme, a prvi nastup s autorskim repertoarom su održali u proljeće 2014. Do sad su svirali u nekoliko zagrebačkih klubova i kafića, na festivalu Bubnjanje na rijeci u Rastokama, kafiću Paradajz lost u Visu i Tunelu u Rijeci. Sviraju neobičnu akustičnu muziku koja će vas zasigurno začarati. 

ATMOSPHERIC (Rijeka)
Web: Facebook

Atmospheric postoji od 2002. godine i dočarava lepršavi zvuk ambijentalnog elektro-popa. Stihove, glazbu i aranžmane potpisuje autor Lado Bartoniček, ujedno multi-instrumentalist i vokal. Do sada su izdali tri albuma: "Ono sve" (2005.), "Bubbles" (2010.) te "Pričaj mi" (2012.). Lado Bartoniček iskazao se kroz mnoge glazbene projekte, a neki od njih su: stvaranje autorske ambijentalne glazbe za kazalište, interaktivni CD projekti za Prirodoslovni muzej u Rijeci, također, vokal je i gitarist riječke grupe "Plan B", grupa Bar Ton je isto tako jedan od njegovih projekata ili bolje rečeno preteća Atmospherica koju su kritičari ocijenili novim zvukom hrvatske glazbene scene. Izdao je samostalni album ambijentalne glazbe "Vrtlog dana" u izdanju Prirodoslovnog muzeja Rijeka, dobitnik je "Porina" 2007. za najbolji album urbane glazbe "Androida remixed" Putokaza. Ostvario je i koautorsku suradnju s Arsenom Dedićem ("Ne daj se, Ines" i "Sve što znaš o meni"), Darkom Rundekom ("Uspomena") i Liviom Morozinom ("Nina"). U Zagreb dolazi sa svojim akustičnim triom, a članovi su uz Ladu Katja Budimčić kao vokal i Marko Sedlak je na gitari.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.