• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramČETVRTAK 26.02.2015. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 25 KN

ZAČARANA MOČVARA

PRIDJEVI (Zagreb), MOKRE GLJIVE (Zagreb), DJ KORNEL (Zagreb)


upad: 25 KNZa prevrtljivu veljaču smo pripremili jedan neuobičajen koncert za Začaranu Močvaru. Do sada se nismo susretali često sa psihodelijom jer takvi bendovi na ovim prostorima kao da čame duboko u šumama, daleko od sviju, i tek poneki vjetar donosi glas o njima. Ovaj puta donosimo dva benda o kojima se priča na underground sceni već dugo, i njihovi nastupi čekaju s nestrpljenjem. Prvi od njih, Mokre Gljive iza sebe imaju već zavidan broj nastupa i to u raznim formacijama, i nesumnjivo će rasplesati posjetitelje ovog koncerta. Drugi, Pridjevi će imati promociju svog albuma "Pridjevi" koji je izašao prošle godine i uzburkao mnoge vode.

Nego, krenimo mi redom.

MOKRE GLJIVE (Zagreb)
Web: Facebook

Četiri momka iz tri grada okupili su se kako bi stvarali improviziranu buku koju je njihova prijateljica prozvala ciganskim nojzom. Veselo, tužno, psihodelično, narodno, ciganski, rakija! Za svoju glazbu vole reći da je primitivna s elementima narodne psihodelije i post te noise zvukova, no ona se treba doživjeti uživo. Mnogi su rekli za njihove koncerte da su uzbudljivo rock putovanje i zaustavljanje na stanicama pod imenom psihodelija, krautrock, post-rock, pa čak i prog rock. Oni koji su upućeni, znaju da se radi o vrhunskom doživljaju. Bend je nastao 2012., a čine ga Ivan (gitara i klavijature), Jurica (bas, udaraljke), Nikola (bubnjevi i udaraljke) i Vedran (gitara i tamburica). Vlasnici su sjajnog EP-a "Sretni Isus" koji je ugledao svjetlost dana 2013. godine.

PRIDJEVI (Labin/Zagreb)
Web: Facebook

Psihodelični bend Pridjevi osnovali su Dino Santaleza i kantautorice Ivana Picek i Nina Romić 2013. godine. Dino, kao idejni tvorac benda, poznavateljima psihodelije u Hrvata već je otprije poznat po izvrsnom glazbenom projektu East-Ra. Također, Dino je multimedijalni umjetnik i njegovi neobični kolaži krase i naslovnicu prvijenca Pridjeva, te je također autor i prvog spota Pridjeva za pjesmu "Svijet na dlanu". Bendu se pridružuju Ivan Levi Levačić i Erol Zejnilović (članovi ABOP-a i Kriesa) i Andrija Santro (Bamwise). U ožujku 2014. izdaju prvi album koji je odlično prihvaćen od publike i kritike te se našao na većini lista albuma godine u regiji. Ova promocija albuma će biti prvi zagrebački nastup ovog benda, te će najaviti skori izlazak albuma pod okriljem američke diskografske kuće "Trouble in mind". Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim pjevanjem Ivane i Nine.

+ BIJELI ZEKO by DJ KORNEL (Zagreb)
slušaonica psihodelične i slične glazbe - jedina u gradu!
Psihodelične zvuke ispuštaju: Can, Silver Apples, Captain Beefheart, Pink Floyd, Velvet Underground, White Noise, Kraftwerk, Faust, Amon Düül 1&2, Tangerine Dream, Country Joe And The Fish, Funkadelic, Neu, Brainticket, Gong, Sweet Smoke, Syd Barrett, Stooges, The Great Society, Igra staklenih perli, King Crimson,…

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. 

više na facebooku

Slični događaji

SRI 04.09GARAŽNI PUNK ROCK SPEKTAKL: RADIOACTIVITY, BAD SPORTS, NEON LIES, STIDNICE Više
SUB 07.09BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
PET 27.09PSYCHE SPACE ROCK GIG: THE COSMIC DEAD, FLIP FLOP FATALITY Više