• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2020.
PUSČPSN
13
25
       

ProgramPETAK 25.10.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • KRAJ 22:00

ZAČARANA MOČVARA

KRALJ ČAČKA (Srbija)


upad: 0 KNKRALJ ČAČKA (Srbija)

Kralj Čačka je pjesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko desetljeća živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pjesama "Na margini" (Lom), kao i dva albuma - "Zemlja snova" (2016.) i "Spusti svetlost na put" (2018.). Prva tri singla s drugog album "Spusti svetlost na put" - naslovna pjesma, "Mama kupi mi propeler" i "Rolaj" - postali su "hit nedelje" u izboru slušatelja Radija 202, a album je izabran za "Najbolji album godine" u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album "Spusti svetlost na put" i generalno na poeziju Kralja Čačka za Jutarnji list je napisao: "Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik."

Kralj Čačka dobitnik je nagrade "Strune od svetla" za 2017., koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rock i blues muzici.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mješavinu bluesa, jazza, R'n'R-a i šansona, a R'n'R veteran Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: "Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – s gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rock scenu. Sa sobom je donio mudre, lijepe i gorke pjesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena."

Tokom posljednje tri godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u regiji: Exit, Arsenal, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS, Beer Fest... ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 posjetitelja na Tašmajdanu. Za mnoge posjetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka je neokrunjeni vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko svijeta.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.