• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SIJEČANJ 2021.
PUSČPSN
123
457810
111314151617
181920212324
2527283031
       

ProgramČETVRTAK 21.05.2020. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:00

ZAČARANA MOČVARA FB LIVE SESSIONS

DAISY DIVES (Zagreb), IVAN GROBENSKI (Koprivnica)
Live stream na Facebook stranici Začarane MočvareNakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba, te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeЯ, druženja s J.R. Augustom i Billie Joan, Stray Doggom i Denisom Katancem, Kraljem Čačka i Ninom Bajsić, Anom Ćurčin i Sarom Renar, Milanom Glavaškim i Zvonkom Obajdin, Igorom Božanićem i Dinom Saurićem, Anom Avramov i Lukom, Miriam i Vladom Kuzmanom te zadnjeg streama s Janom Beltran i The Gentlemanom za vas idućih tjedana organiziramo svirke gdje će nastupiti neke i neki od najzanimljivijih kantautorica i kantautora iz regije.

Ovaj tjedan za vas sviraju kantautorica daisy dives i kantautor Ivan Gobenski.

DAISY DIVES (Zagreb)
Web: Facebook, Youtube

Daisy dives je solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički koja se prvi put publici predstavila početkom 2019. nastupom na festivalu Čuješ?! u zagrebačkom KSET-u. Nakon toga, uslijedilo je nekoliko nastupa u sklopu programa Začarane Močvare te predstavljanje na Exposure festivalu kantautora. Njena paleta zvukova razvijala se postupno - nakon prvotne akustične, indie folk faze, formira novi zvuk, prepoznatljiv po spoju nježnog vokala te melodičnih i sanjivih gitara.

Krajem 2019. godine objavljuje i svoj prvi EP pod nazivom "summer haze" na kojem se nalaze četiri pjesme za koje tekst, glazbu, aranžman i produkciju potpisuje daisy dives. Pjesme zbog DIY pristupa vežu uz sebe jedan sanjivi lo-fi ugođaj, isprepleten motivima ljeta, vode i reminiscencija iz prošlosti. Zvuk građen na elementima dream popa i indie rocka rezonira s nježnim vokalnim harmonijama koje se protežu kroz cijeli EP.

IVAN GROBENSKI (Koprivnica)
Web: Facebook, Youtube

Ivan Grobenski poznat je na sceni kao član i frontmen umjetničkog Moskau, ali tek u projektu iza vlastitog imena i prezimena skida sve maske i donosi svoju najizravniju i najiskreniju glazbu dosad. Njegov prvi album "Lessons in Life and Love" s pravom je dočekan hvalospjevima regionalne kritike, budući da predstavlja sam vrh ovdašnjeg kantautorskog outputa prošle godine, a lo-fi produkcija produbljuje osjećaj izravnosti ovog konfesionalnog materijala koji na trenutke može zazvučati poput nečega što bi Lou Reed pisao skidajući se s dopa.

Grobenski aktivno surađuje i s ostalim glazbenicima na sceni (Gentleman, Dimitrije Dimitrijević itd.), a producent je i nekoliko izdanja (Klinika Denisa Kataneca – Nikta Zorja, Dimitrije Dimitrijević – Južno EP; Ponestaće EP i Demoler Demoler - Demoler). U 2018. godini izlazi drugi studijski album "On Death & Other Problems" a početkom ove godine i live album "Ivan Grobenski & The Broken Heavenly Orchestra Live From Hell" koji najavljuje i neki novi glazbeni smjer budućih izdanja.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.  

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.