• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2021.
PUSČPSN
811
1315
25
26293031 
       

ProgramČETVRTAK 24.06.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 20:00

POPUNJENO: MOČVARNA AKADEMIJA: PODRŽI SCENU

RENS ARGOA (Zagreb), ŽBLJ MOZAIK (Samobor)


upad: 0 KN

Besplatnih ulaznica više nema u pretprodaji i neće ih biti na ulazu u klub.

*Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 24 h!Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

RENS ARGOA (Zagreb)
Web: Facebook, Youtube

Rens Argoa bend je bez fiksne glazbene orijentacije, nastao iz ljubavi prema ritmičnim riffovima i neobičnim melodijama. Jednako tako neobavezno doživljavaju se i uloge trojice članova pa bend kroz izmjene instrumenata i brojne gostujuće članove na posljednjem albumu nastoji narasti i proširiti se u smjeru jazza, orkestralne glazbe, prog-rocka i sveg na što su im srca putem nabasala. Četvrti album Rens Argoe upravo je u procesu nastanka, a na nastupu u Močvari možda i "iscuri" pokoji trenutak s novim materijalom. Ovaj put u trio formaciji, kompaktno, jasno i glasno!

ŽBLJ MOZAIK (Zagreb)
Web: Bandcamp

Žblj Mozaik svira vrlo kohezivnu glazbu, kad se jedan instrument počinje mijenjati, cijela je pjesma već u drugoj fazi. Ova je gustoća tonova i glazbenih ideja nadalje iskrivljena samim melodijama koje dvojac svira. Melodija je ovdje uvjetno rečena, primjerenije je govoriti o nizu ukočenih, shizofrenih lajtmotiva koji se nevjerojatnom brzinom mijenjaju u potrazi za nekom koherentnom misli. Koherentnoj ili klasičnoj glazbenoj strukturi ili misli ipak nema traga te nam je kao slušateljima preostalo samo biti vođeni masom trzaja koji ovaj raznobojni mozaik pruža. Oni tako zvuče gotovo kao glazba iz alternativne realnosti ili s drugog planeta. Eksperimentalnost nije tu svedena na nekakve neočekivane ljestvice ili promjene ritmova, nego upravo na redukciju glazbe do samog dna te ponovnog krivog sastavljanja iste. (Jan Vržina, terapija.net)

Koncert se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.